Pla obert de la sessió constitutiva de la comissió d'Investigació sobre la Gestió de les Residències per a Gent Gran al Parlament. Imatge del 7 de juliol del 2020.
Per EFE
Publicat el 20 de juliol 2020

La Fiscalia Provincial de Barcelona manté actives 11 de les 28 investigacions penals obertes a residències de gent gran per la seva gestió durant la pandèmia del coronavirus, així com una causa civil amb setze centres afectats. Aquestes onze investigacions penals i la civil es limiten a l'àrea d'actuació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, que no inclou per exemple les zones judicials de Sabadell, Terrassa, Granollers, Mataró i Vilanova i la Geltrú, segons dades facilitades pel ministeri públic.

Sobre les diligències d'investigació penals, la Fiscalia de Barcelona va obrir 28 procediments, dels quals únicament segueixen actius 11 perquè els altres disset han estat ja arxivats per causes diverses.
 Segons la Fiscalia, entre els motius que han portat a l'arxiu dels procediments figura que la denúncia ja es trobi judicialitzada, per acumulació de denúncies d'alguna Fiscalia d'àrea, perquè no s'han apreciat indicis delictius o perquè s'han derivat a la via civil.

Pel que fa a les diligències preprocessals en l'àmbit civil -en els casos en què no hi ha indicis delictius però sí que es requereix d'un control institucional-, la Fiscalia ha incoat un únic procediment però amb 16 peces separades, una per cada residència afectada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —