Exposició "Feminista havies de ser"
Publicat el 02 d’octubre 2020

Flors a la Rambla
Malgrat la situació actual i les restriccions, del 3 al 7 d’octubre un bon grapat d’edificis de La Rambla i carrers propers es guarniran amb flors transformant el seu aspecte en la 58a edició de la Festa del Roser. Des de l’any 1962 i de manera ininterrompuda, els Amics de la Rambla organitzen aquesta celebració, on les flors són les grans protagonistes. I si amb una passejada especial no en tens prou, la Festa del Roser també organitza un seguit de jornades de portes obertes i visites guiades a diversos equipaments, sempre complint amb els aforaments permesos.

 

Totes les activitats són gratuïtes, però amb places limitades, així que la reserva prèvia és indispensable. Aquest any es pot visitar de franc: l’Aquàrium (ds. 3 i dg. 4); l’Arts Santa Mònica (ds. 3 a les 19 h, amb concert); recital de Chanson Française a la Biblioteca del Gòtic-Andreu Nin (dc. 7, 18.30 h); portes obertes a la Fundació Enric Miralles (dc. 7, 19 h); La Virreina; i es pot gaudir de viatges gratis amb Las Golondrinas (del 3 al 7 d'octubre, si es porta una flor de la Rambla a la taquilla de Las Golondrinas tindràs una passejada de franc) i entrades a meitat de preu per visitar el Big Fun Museum. 

Així mateix, el 3 d’octubre al Palau de la Virreina tindrà lloc el projecte participatiu "Una flor, un desig" que enguany estarà dedicat a totes les persones que treballen a la sanitat (personal d’hospitals, CAPS, ambulàncies, centres de salut, residències geriàtriques...) i totes les roses que s’oferiran seran de color blanc.

Feminista havies de ser

Sí, una exposició sobre el feminisme en ple segle XXI. Perquè les xifres refermen que les desigualtats entre homes i dones encara existeixen: la bretxa salarial, l’escassa presència de dones en llocs de lideratge, l’absència de veus femenines qualificades als mitjans de comunicació, l’assetjament sexual i la violència que s’exerceix contra les dones... 

Des d’una perspectiva innovadora i creativa, la comissària Natza Farré presenta al Palau Robert l’exposició “Feminista havies de ser”, on proposa un recorregut per "alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones per transformar la societat i assolir la igualtat de gènere". El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat —fins al punt de sovint passar desapercebut— a través de representacions gràfiques i visuals de situacions concretes i injustes a les quals les dones han de fer front. És, en definitiva, un reflex que les reivindicacions encara són justes i absolutament necessàries.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —