Ford, Adidas i HP se sumen al boicot i deixen d'anunciar-se a Facebook
Per EFE
Publicat el 01 de juliol 2020

La marca de cotxes Ford, l'esportiva Adidas i la informàtica HP s'han sumat al boicot iniciat la setmana passada per part de diverses empreses multinacionals i van informar dels seus plans per deixar d'anunciar-se a Facebook i a Instagram, ja que consideren que la cultura de l'odi s'ha apoderat del debat en aquestes xarxes socials.

L'automobilística Ford va indicar en un comunicat que suspèn tota la seva inversió publicitària a aquestes xarxes socials durant els pròxims 30 dies mentre duu a terme un procés d'avaluació. Per altra banda, el fabricant d'HP abandona Facebook fins que hi observi "un entorn més segur".

Per part seva, Adidas va aturar totes les despeses publicitàries a Facebook i a Instagram (propietat de l'empresa de Mark Zuckerberg) fins que acabi el juliol, un temps durant el qual desenvoluparà els criteris que hauran de permetre-li "crear i mantenir entorns segurs" a les xarxes socials.

Three weeks ago, I committed to reviewing our policies ahead of the 2020 elections. That work is ongoing, but today I...

Publicada por Mark Zuckerberg en Viernes, 26 de junio de 2020

També van revelar aquest dilluns que deixaran de pagar per publicitat a Facebook la cadena de restaurants Denny's, el fabricant de productes de neteja Clorox, la firma d'alimentació Conagra i el conglomerat Edgewell Personal Care. Totes aquestes signatures es van sumar així a la campanya #StopHateForProfit, la qual promou el boicot de les empreses a Facebook fins que s'impliqui més en la moderació dels continguts i elimini els missatges que inciten l'odi o difonen informacions falses en les seves plataformes.

Fins ara, ja han abandonat temporalment els anuncis de pagament a Facebook i a Instagram algunes empreses com Starbucks, Coca-Cola, Honda, Verizon, Unilever, Diageo, The North Face i Patagonia. El boicot compta amb el suport de diverses organitzacions de defensa dels drets civils als Estats Units, cosa que es produeix quan el país viu immers en l'intens debat sobre el racisme que es va obrir després de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd a mans d'un agent de policia blanc a Minneapolis (Minnesota) a finals del passat mes de maig.

De la mà del seu cofundador i conseller delegat, Mark Zuckerberg, Facebook ha abanderat la no-intervenció en els continguts que es comparteixen a la plataforma excepte en el cas d'aquells que violen explícitament els seus estàndards comunitaris (aquells que mostren pràctiques sexuals o inciten la violència, per exemple), la qual cosa cada vegada li està costant més crítiques per part de polítics i líders civils.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —