La Fórmula 1 busca impulsar un combustible 100% sostenible de cara a 2030
Per Redacció
Publicat el 06 d’octubre 2021

La Fórmula 1 ha fet un pas endavant en el Pla Net Zero Carbon per 2030, ja anunciat el 2019: l'organització ha explicat aquest dimarts el seu objectiu d'introduir la utilització de combustibles sostenibles de cara a mitjans d'aquesta dècada.

Dins dels plans de sostenibilitat es troba la iniciativa de construir una nova generació de motors que arribaran el 2025 i que tenen com a objectiu que, el 2030, siguin propulsats amb un combustible "100 % sostenible".

El director tècnic de la F1, Pat Symonds, però, és conscient que el projecte és "ambiciós". Tanmateix, en un comunicat de premsa remarca també que aquest projecte "podria tenir un gran impacte tant en l'esport com en el món més ampli del transport".

De cara al 2022 aquest programa pren encara més forma: els equips comptaran amb nous cotxes que funcionaran amb combustible "E10", una barreja de 90 % de combustible fòssil i 10 % d'etanol renovable. Aquest és el primer pas de la FIA que té com a objectiu aconseguir un combustible totalment sostenible.

Aquest combustible 100 % eco "serà creat en el laboratori emprant residus, biomassa no alimentària o deixalles municipals, al mateix temps que s'aconseguiran reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle per la gasolina d'origen fòssil en almenys un 65 %", explicava Symonds.


Font: Fórmula 1

Tot i que encara queda molta feina per endavant, la Fórmula 1 afirma que vol continuar amb el compromís per acabar amb la petjada de carboni, i que cerca la forma de crear mitjans de combustió menys nocius que puguin adaptar-se tant a la competició com, en un futur, a tot el sector del transport.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —