Mireia Comas
Per Redacció
Publicat el 18 d’octubre 2020

La fotoperiodista Mireia Comas s'enfronta a una petició de fiscalia d'un any de presó i 170 euros de compensació per una presumpta agressió a una agent, després de ser detinguda el passat dimarts 13 d'octubre en un desnonament al barri de Can Palet de Terrassa.

Comas, que es trobava al lloc dels fets mentre treballava cobrint l'ocupació, va ser alliberada al cap d'unes hores. L'endemà es va celebrar un judici ràpid, on va ser acusada d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat, a causa de les presumptes lesions a l'espatlla que havia provocat a l'agent.

A través de les xarxes socials, la fotoperiodista terrassenca ha denunciat que va ser detinguda d'una forma "inadmissible" i que van "atemptar i vulnerar" el seu dret a la informació. Així mateix, ha remarcat que va rebre "amenaces i coaccions" i ha demanat major respecte pel gremi, per part dels cossos de seguretat. 

La detenció ha estat condemnada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya, que l'ha considerat una vulneració al dret a la informació de la ciutadania, i pel Sindicat de la Imatge UPIFC, del qual la terrassenca n'és afiliada. 

En aquesta línia, diversos companys de professió, com els fotoperiodistes Jordi Borràs i Roser Vilallonga, també han rebutjat la detenció per part dels Mossos d'Esquadra i han demanat major llibertat pels professionals del gremi. 

En suport a la fotoperiodista Mireia Comas, la plataforma Prou Repressió Premsa ha convocat una manifestació per avui diumenge 18 d'octubre (17 hores) a la plaça de l'Aigua de Terrassa.

En el manifest de l'acte, els convocants mostren el seu "enuig i decepció" per l'actuació del cos de Mossos d'Esquadra i destaquen que la terrassenca va ser "amenaçada i intimidada" per tal que no pogués desenvolupar la seva tasca fotogràfica. "Així com nosaltres respectem la feina dels cossos de seguretat, exigim que també es respecti la nostra", conclouen.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —