Fotoperiodistes denuncien identificacions i amenaces de denúncia per part dels Mossos
Per Redacció
Publicat el 18 d’octubre 2020

Un grup fotoperiodistes, la gran majoria degudament acreditades, denuncien haver estat identificades, amenaçades i denunciades a la Plaça Urquinaona (Barcelona) per Mossos d'Esquadra. Ho han fet en un comunicat publicat aquest diumenge al compte de Twitter de Prou Repressió Premsa!.

Segons apunta el manifest, aquest grup de fotoperiodistes havien arribat a Barcelona des de la manifestació de Terrasa en suport de la companya Mireia Comas, fotoperiodista detinguda en un desnonament i condemnada a un any de presó i 170 euros de compensació per una presumpta agressió a una agent durant. El Sindicat de Periodistes també ha rebutjat públicament la detenció de la fòtografa Comas. 

"Els mossos, en un nou acte d'abús de poder, han dit frases com 'el destí ha volgut que siguem els mateixos que estàvem a Terrassa'. També han amenaçat d'estar atents de l'ús que se'n faci de les imatges de la manifestació a Terrassa", continua el text.

Fotos de Lorena Sopena

D'entre els fotoperiodistes identificades es troba la fotògrafa de Diari de Barcelona.

Durant la manifestació a Terrassa, apunta el comunicat, cap persona, ni periodista ha estat identificat. El col·lectiu de fotoperiodistes denuncia l'actuació dels Mossos, ja que l'entenen com un acte de "venjança". "No ens quedarem callades perquè informar és un dret, deixeu-nos treballar!", conclou el text.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —