Espectadors passant per davant d'una imatge de Novak Djokovic el primer dia de l'Open d'Austràlia al Melbourne Park.
Per EFE
Publicat el 17 de gener 2022

El Govern francès, que fa una desena de dies havia assenyalat que Novak Djokovic podria participar en el torneig de Roland Garros encara que no estigués vacunat, ha rectificat i avisa que tots els esportistes que competeixin hauran de tenir la pauta completa, de la mateixa manera que s'exigirà al públic i als professionals implicats.

La rectificació ha arribat de la mà de la ministra d'Esports, Roxana Maracineanu, hores després que el Parlament adoptés definitivament el projecte de llei que imposarà un certificat de vacunació per a moltes activitats de la vida social, que inclou assistir a espectacles esportius.

En un missatge al compte de Twitter, Maracineanu ha constatat que s'ha adoptat aquest certificat sanitari de manera que "des que es promulgui la llei, serà obligatori per entrar als espais ja sotmesos al passaport sanitari (estadis, teatres o salons) per al conjunt dels espectadors, dels practicants, dels professionals, francesos o estrangers”.

La ministra ha aprofitat per agrair al moviment esportiu la seva acció de "convèncer els últims i pocs no vacunats" i ha insistit que els uns i els altres tenen ara intenció de treballar junts per "preservar les competicions" i promoure el passaport de vacunació "a escala internacional".

Havia estat la mateixa Maracineanu qui el passat 7 de gener, en plena pugna política i judicial a Austràlia per la presència de Djokovic malgrat la seva negativa a vacunar-se, havia assenyalat que el serbi sí que podria participar a Roland Garros, programat entre finals de maig i començaments de juny.

La responsable francesa d'Esports va argumentar llavors que França aplicaria una excepció a l'obligació del certificat de vacunació als esportistes a les competicions internacionals, de manera que no se'ls aplicaria la nova normativa francesa i podrien competir fins i tot sense estar immunitzats.

Ho va justificar amb l'argument que a les competicions internacionals regeixen els "protocols obligatoris imposats per les federacions" que, segons va donar a entendre, estarien per sobre de la normativa francesa.

Cal tenir en compte que, a diferència del que passa a Austràlia, per entrar a França no cal tenir la pauta completa de vacunació imperativament. Es pot arribar al país amb un passaport sanitari que provi de disposar d'un test negatiu al seu lloc.

Tot i això, el projecte de llei sobre el certificat de vacunació que ha d'entrar en vigor a finals d'aquesta setmana (està encara pendent d'un recurs davant el Consell Constitucional) l'imposarà per prendre alguna cosa en un bar o en un restaurant, per anar-hi al cinema, a un espectacle a un estadi, però també per utilitzar els transports públics de llarga distància (autobusos, trens, avions o vaixells).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —