Manifestants que han participat en la protesta organitzada a Tarragona per denunciar l'emergència climàtica.
Per ACN
Publicat el 26 de setembre 2020

Els Fridays For Future van reclamar ahir "justícia climàtica" amb una asseguda pel clima al centre de Barcelona, en el marc de la convocatòria del Dia Global d'accions pel clima, després de l'aturada per la pandèmia del coronavirus. 

La protesta de Barcelona va comptar amb unes 500 persones assegudes a Passeig de Gracia, complint amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19. L'entitat va descartar des d'un principi una mobilització massiva i va limitar l'aforament a 500 persones per controlar l'accés i era necessària la inscripció prèvia. També amb l'objectiu de mantenir la distància de seguretat es van marcat a terra uns senyals per saber on la gent s'havia d'asseure, tots havien de portar mascareta i l'organització havia repartit gel hidroalcohòlic. 

Els ecologistes també van centrar les reivindicacions en l'àmbit del treball, criticant el model que precari que destrueix vides, territoris i ecosistemes. A Estocolm, els manifestants es van retrobar al Parlament on la jove Greta Thunberg va iniciar el combat contra el canvi climàtic fa 2 anys.

"Som aquí perquè queden set anys per arribar al punt del no-retorn i que les conseqüències del canvi climàtic siguin irreversibles", assegurava Cristina Pérez, membre de Fridays for Future. "Abans del coronavirus ja alertàvem que podien sortir nous virus i pandèmies i ha passat el que ha passat. Ara a partir d'aquest punt d'inflexió hem d'anar cap a un sistema que respecti el medi ambient i les persones", va afegir el seu company Aleix Bausà. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —