Town Fridge: "Agafeu el que necessiteu, deixeu allò que no"
Per Redacció
Publicat el 18 d’agost 2020

Ja fa dos mesos que Town Fridge va començar a distribuir neveres arreu de la ciutat californiana d'Oakland per combatre la inseguretat alimentària que pateix la població més vulnerable de la zona. D'aquesta manera, i sense donar explicacions, qualsevol persona té la llibertat de dipositar o agafar el que vulgui. L'eslògan és ben simple: "Agafeu el que necessiteu, deixeu allò que no". 

Els prop de mil voluntaris i voluntàries omplen amb productes com llet, vegetals o àpats preparats, entre d'altres, les neveres que s'han equipat en espais estratègics d'Oakland, un fet que ha posat en qüestió la seguretat sanitària de la iniciativa. L'adreça de les neveres es comuniquen a través del compte d'Instagram de l'organització.

 

 

Actualment, l'organització té repartides quatre neveres arreu de la ciutat: dues a West Oakland, una a la franja nord i una a la part més cèntrica. La intenció és que de cara a les pròximes setmanes se'n col·loquin cinc més, especialment a l'est del territori, on encara no en compten amb cap.

Segons el Departament d'Agricultura dels Estats Units, cada any al país es malbarata el 30-40% del menjar. "L'escassetat és un mite", afirmava un dels organitzadors de Town Fridge en una entrevista amb Oaklandside. "És un intent del capitalisme per provar de convèncer que hi ha una manca d'aliments, quan la realitat demostra que la deixalla alimentària és enorme", sentenciava.

Per ara, la iniciativa ha tingut èxit a Oakland, San Francisco i Los Ángeles, tot i que l'objectiu a llarg termini és que la xarxa s'estengui arreu del país per abastir a les més de 54 milions de persones cada any necessiten ajut alimentari als Estats Units.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —