En bicicleta pel centre de Barcelona
Per ACN
Publicat el 20 de desembre 2020

L'Ajuntament de Barcelona ha obert aquest diumenge el primer tram del nou carril bici del carrer Aragó que va del passeig de Gràcia al carrer Tarragona i la setmana que ve obrirà el tros comprès entre el passeig de Gràcia i l'avinguda Meridiana. Amb aquesta actuació es guanya un nou vial per a bicicletes de 4,8 km que permetrà travessar tot l'Eixample i connectar amb els carrils bici de les vies transversals. Es tracta d'un carril bici unidireccional en sentit Llobregat que se situa a l'esquerra de la calçada i està protegit en part del seu recorregut per un cordó de serveis, i, en aquells trams on no n'hi ha, per separadors. La implantació d'aquesta nova infraestructura ha comportat eliminar un carril de circulació del carrer Aragó.

La voluntat del consistori és que aquest nou carril sigui un eix principal pels desplaçaments ciclistes a la ciutat. De fet, permet connectar amb els carrils bici ja existents a les vies transversals, consolidant així la connectivitat de la xarxa ciclista. Amb la seva construcció també es dona continuïtat al vial per a bicicletes de la Rambla Guipúscoa des del barri de La Pau sumant un itinerari de més de 7 quilòmetres des d'aquest punt. A més, complementa l'actual carril bici del carrer València, en sentit Besòs.

https://ajuntament.barcelona.cat/bicicleta/ca

La construcció del carril bici del carrer Aragó s'ha pogut accelerar respecte al calendari previst inicialment, de manera que els pròxims dies només quedaran per fer alguns treballs de pintura i ajustos puntuals com col·locar aparcabicis i algunes pilones.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —