Ramat de cavalls pirinencs
Per EFE
Publicat el 08 de desembre 2020

La Fundació Miranda acompanyarà deu cavalls recuperats del maltractament i de l'abandó en una transhumància des de l'Alt Urgell fins al Parc del Garraf entre el 10 i el 18 de desembre, segons va informar l'entitat en un comunicat.

La caminada té com a objectiu fomentar el benestar dels cavalls i de les persones acompanyants, així com posar en valor la naturalesa dels antics camins de transhumància i recuperar la memòria històrica i el patrimoni cultural del territori català.

"El nostre país no entén aquesta pràctica que durant anys va ser bàsica per a la supervivència, la cultura i el coneixement", han defensat des de la fundació, que lamenta que els camins estiguin actualment ocupats per autovies i polígons.

Amb aquest acte, l'organització ha explicat que també busca posicionar-se contra el canvi climàtic, ja que passa per territoris amb alt risc d'incendi que els cavalls reduiran i retornaran "equilibri i salut al bosc".

La iniciativa busca establir les bases d'un diàleg amb les administracions per rebre ajudes que li permetin continuar amb la recuperació dels cavalls i afrontar l'abandonament del món rural.

La transhumància que practica la fundació, posada en marxa per primera vegada fa sis anys, desplaça els cavalls que viuen en pastures d'alta muntanya durant cinc o sis mesos a terres més càlides durant el fred i tornen a les zones pirinenques entrada la calor. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —