García Albiol va rebre un poder general de la firma Luverne International Inc l’any 2005
Per Redacció
Publicat el 13 d’octubre 2021

En el marc de la investigació dels Papers de Pandora, El País ha publicat avui la vinculació de Xavier García Albiol amb aquests. Segons les informacions dels Papers de Pandora, l'alcalde de Badalona ha admès que l'any 2005 va rebre un poder general d'una societat a Belize, un petit paradís fiscal al nord d'Amèrica Central, tramitat des d'Andorra.

El que va ser president del PP català, era, en el moment de vincular-se a la firma Luverne International Inc, secretari de política municipal del PPC. Anteriorment havia estat president i regidor de Badalona, així com secretari general del PP a Barcelona.

La signatura es va dissoldre el 9 de desembre de 2015 i la seva primera etapa de batlle a Badalona va ser entre el 2011 i el 2015. El dirigent, però, assegura en un comunicat citat per l'ACN que no va beneficiar-se'n i que el projecte "va quedar sense recorregut". A més a més, ha defensat que "soc una persona seriosa i honrada, i mai vaig fer ús d'aquest poder mercantil".

En un primer moment va negar cap mena de coneixement relacionat amb el tema, però en un segon intent per conèixer la veritat el polític ha admès la seva vinculació amb Luverne International Inc. El dirigent també ha assegurat que no hi ha cap connexió entre aquest apoderament i la seva activitat política. "Responia única i exclusivament a la voluntat de fer projectes empresarials, però no es van dur a terme i mai van generar cap mena d'ingrés o increment patrimonial", ha justificat.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —