Geis
Per ACN
Publicat el 11 de juny 2021

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha afirmat que el debat sobre el model de les PAU és "benvingut" i que "segur que hi ha marge de millora". "Parlarem amb tots els actors si aquest és un dels camins, però s'ha de fer acompanyat amb Educació. No es poden pendre decisions unilaterals, han de ser consensuades i debatudes i demanen cert temps", ha assenyalat en una atenció als mitjans en una de les seus que acull la selectivitat, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Els alumnes que han demanat fer els exàmens en castellà es manté al voltant del 5% tot i la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i podria ser inferior, ha apuntat, si bé encara no hi ha dades oficials.

La consellera Geis ha exposat que ara, pocs dies després de la formació del nou Govern, la prioritat era que el desenvolupament de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) d'enguany fos correcte i que a partir d'aquí, caldrà veure si hi ha propostes concretes per revisar-ne el model de cara als propers d'anys. Preguntada per aquesta qüestió, Geis s'ha mostrat partidària que es generin debats al voltant de l'educació i les universitats si bé ha dit que una eventual revisió del model s'ha de fer de forma consensuada amb Educació, la comunitat educativa i la societat civil.

5% d'exàmens en castellà

Sobre el nombre d'alumnes que han demanant els exàmens en castellà, la titular de Recerca i Universitats ha afirmat que els indicadors provisionals apunten que seria molt similar al d'altres anys, al voltant del 5%, i que fins i tot podria ser inferior. Amb tot, no n'ha donat més detalls en espera de les dades definitives. El TSJC va notificar aquest dilluns, el dia abans de l'inici de la selectivitat, l'admissió del recurs presentat per l'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya de manera que el Govern havia de facilitar els enunciats dels exàmens en català, castellà i aranès. Geis va respondre aleshores que no s'alteraria el "desenvolupament habitual" de les PAU i que ja estava garantit que es poguessin fer en català, castellà i aranès.

Els responsables de la selectivitat també s'esperaran que acabi el procés per facilitar dades dels alumnes amb la covid-19 o en aïllament i que no s'hi han pogut presentar. En qualsevol cas, Geis ha assegurat que aquests estudiants faran els exàmens en els propers dies i ha recalcat que, en una selectivitat en plena pandèmia, aquest era un escenari "molt previst" i amb uns protocols "molt estipulats".

Mesures Covid

Com a mesura de prevenció contra la covid, el número de tribunals s'ha incrementat fins als 225, nou més que l'any passat, i s'han tornat a utilitzar centres de batxillerat com a seus per a les proves. En relació als canvis logístics derivats de la pandèmia, Geis ha assegurat que tots els aspectes que proporcionin una millora de l'organització s'incorporaran "sense cap tipus de problema" de cara a futures edicions. "La universitat és un espai de reflexió i millora constant, i com a conselleria nosaltres mai estarem amb els braços tancats sense ser receptius a les millores que es puguin produir", ha afegit.

Pràctiques remunerades

En referència a les demandes que diversos sindicats d'estudiants han reclamat al Govern, entre les quals es troba la remuneració obligatòria de les pràctiques curriculars, la consellera ha assegurat que la universitat té "molts reptes, necessitats i demandes" i que des del departament els volen solucionar. Geis ha afegit, però, que seran molt curosos amb els pronunciaments fins que tinguin tots els temes "tancats i ordenats" i hi hagi "decisions fermes".La consellera de Recerca i Universitats ha visitat avui la Facultat de Geografia i Història de la UB, on es troben quatre dels 225 tribunals. Allà, Geis ha pogut conversar amb diversos alumnes per preguntar-los com estaven vivint les jornades, demanar-los què volien estudiar l'any vinent i donar-los alguns consells. Tal com ha comunicat la consellera, les quatre jornades de proves s'han desenvolupat amb completa normalitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —