Martina
Per Marc Simón
Publicat el 12 de febrer 2021

El context actual provocat per la pandèmia ha canviat les interaccions socials i ha fet més difícil la interacció entre diferents generacions. De vegades, el buit provocat per aquesta distància és omplert amb discursos positius i negatius per definir les generacions a les quals no pertanyem.

Amb aquest primer capítol, al Diari de Barcelona inaugurem la sèrie Àlbum Generacional, en què a partir de la imatge els autors retraten i visibilitzen la seva generació en lloc de ser ells els retratats.


L'altre dia escoltava la ràdio i coincidia que en Jordi Basté feia una entrevista a un sanitari consagrat. No recordo ben bé qui era. El que em va sorprendre és que gran part de les preguntes realitzades anaven dirigides cap a la gran irresponsabilitat dels joves, carregant-los (i –nos) la culpa de tots els contagis.

Indignat, vaig canviar de RAC 1 a Spotify i vaig pensar: com pot ser que se’ns culpi de centenars de milers de morts i de contagis quan sí que complim les mesures i sí que anem amb compte? I no només això, sinó que som la generació que més vida estem deixant enrere. Els anys que a priori haurien de ser els més dolços estan passant a convertir-se en records emmascarats. A més, les perspectives de futur tant social com professional semblen més fosques que mai.

El següent reportatge fotogràfic té l’objectiu de remarcar quines són les preocupacions del jovent en temps de pandèmia. Observeu amb detall cadascuna de les imatges. 

Erika
estudiant de Disseny a BAU
20 anys
“No trobar feina, l’atur”
 

Ricard
especialista en recursos humans a Caixabank
25 anys
“Ànsia”

Celia
estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques a la UPF
21 anys
"Viatjar"

Jordi
consultor a Axis
27 anys
“Tancat”

Lucas
estudiant de Medicina a la UB (campus clínic)
20 anys
“La vacuna de la Covid”

Martina
estudiant de Telecomunicacions a la UPC
20 anys
"Masclisme"

Oriol
enginyer d’impressió 3d a HP
24 anys
“Hospital”

Caile
estudiant de Cinema a ESCAC
20 anys
“</3"

Lucas
estudiant d’Enginyeria Industrial a la UPC
20 anys
“La matrícula de la uni”

Andrew
model a Fifth avenue
20 anys
“Fuckboys”

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —