El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, atenent avui els mitjans de comunicació a Lleida
Per ACN
Publicat el 11 de juliol 2020

El Govern ha suspès els ingressos i les visites a totes les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que el seu departament i el de Salut han aprovat una instrucció per ampliar les restriccions que des de dissabte passat ja estava en vigor a les residències del Segrià a tots els centres de les dues regions. 

El Homrani ha dit que es tracta d'una mesura "preventiva" per protegir "els col·lectius més vulnerables" a la covid-19. Així, no hi podrà haver ingressos ni visites excepte si són per una urgència o estan justificades, i es faran unitats de convivència per assegurar internament el control de les relacions entre els usuaris. El conseller ha indicat que des del Govern són "absolutament conscients" que hi ha "un punt de mobilitat" entre les dues regions sanitàries. "La covid-19 no surt de les residències, entra a les residencies", ha afegit.

La mesura arriba l'endemà que Salut hagi confirmat un brot de coronavirus a una residència d'Oliana (Alt Urgell) amb 26 casos positius. Del total d'aquests, 16 són residents i 10, treballadors del centre.

Per altra banda, el Homrani ha explicat que aquests dies es continuen fent els cribratges en residències del Segrià. Van començar aquesta setmana i s'espera que s'allarguin també la vinent fins fer testos a tots els usuaris i treballadors dels 33 centres de gent gran del Segrià. En concret, el Homrani ha dit que aquest cap de setmana es farà tests de PCR a 3 d'aquests centres del Segrià.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —