Convocatòria lloguer
Per EFE
Publicat el 27 d’abril 2021

La Generalitat ha obert la convocatòria ordinària d'ajudes per pagar el lloguer corresponent al 2021, a la qual podran accedir les famílies en risc de caure en una situació de vulnerabilitat si no compten amb aquest suport per sufragar les despeses del seu habitatge habitual.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que depèn del departament de Territori i Sostenibilitat, ha publicat aquesta nova línia d'ajudes que s'ha adaptat a la realitat del mercat modificant els topalls de les rendes i l'import de les subvencions

En un comunicat, la conselleria que dirigeix Damià Calvet ha destacat que s'han modificat les bases reguladores per facilitar que l'ajuda arribi a més famílies.

La subvenció és ara d'un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, 200 euros mensuals, i s'atorgarà en funció de l'esforç que suposa el pagament del lloguer per a cada unitat de convivència.

Així, l'ajuda pot ser del 20% de l'import del lloguer anual quan l'esforç sigui igual o inferior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència; del 30% quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40%; i del 40% si és igual o superior al 40% dels ingressos.

Respecte als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als habitatges a la província de Barcelona és de 800 euros mensuals (abans era de 750); a Girona i a Tarragona és de 550 (abans era de 500) i de 500 en la demarcació de Lleida (abans era de 450) i de 400 en les Terres de l'Ebre (abans, 350).

En el cas de famílies nombroses o que comptin amb una persona amb discapacitat entre els seus membres, l'import màxim de lloguer mensual és de 900 euros per tota Catalunya.

Les sol·licituds per accedir a aquesta línia d'ajudes, una de les quals ofereix la Generalitat per fer front a situacions d'emergència, es poden presentar fins al proper 4 de juny.

El 2020, un total de 55.420 famílies de tota Catalunya es van beneficiar d'aquesta línia d'ajudes ordinàries.

La Generalitat calcula en 66.006 les famílies que van rebre l'any passat algun tipus d'ajuda d'aquesta administració per pagar el lloguer del seu habitatge habitual, sumant subvencions ordinàries i urgents i les dissenyades específicament per fer front a l'efecte de la Covid-19.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —