Google Maps informarà a partir d'ara sobre els brots de Covid-19
Per EFE
Publicat el 26 de setembre 2020

La popular aplicació de mapes i navegació de Google, Google Maps, va anunciar aquest dimecres que a partir d'ara també informarà sobre els brots de Covid-19 que tinguin lloc a tot el món, amb informació geogràfica sobre els casos.

La nova funcionalitat s'afegirà aquesta setmana pels usuaris dels sistemes operatius Android i iOS com una capa extra sobre els mapes que els usuaris podran seleccionar mitjançant el botó "Covid-19 info" al menú desplegable de "Capes" a la cantonada superior dreta de la pantalla. 

La informació que es mostrarà serà la mitja dels últims set dies de casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants per l'àrea del mapa que s'estigui visualitzant, així com una etiqueta en què s'indicarà si la tendència de nous casos és a l'alça o a la baixa. L'opció estarà disponible pels 220 països i territoris disponibles a Google Maps, i hi haurà dades a nivell provincial o estatal, comarcal i municipal, allà on aquests existeixin i siguin públics.

Segons el cap de producte de Google Maps, Sujoy Banerjee, l'objectiu és ajudar a "prendre decisions sobre on anar i què fer amb millor informació", així com arribar a aquests destins "de la manera més segura i eficient possible".

Les dades per oferir aquesta informació provenen de múltiples fonts, entre elles la Universitat Johns Hopkins, el diari The New York Times, i l'enciclopèdia virtual Viquipèdia, que a la vegada recapten dades oficials d'entitats sanitàries com l'Organtizació Mundial de la Salut, els diferents ministeris de sanitat i hospitals de tot el món.

L'anunci arriba quan falten només uns dies perquè el proper dimecres 30 de setembre Google presenti els seus nous models de telèfon intel·ligent Pixel i l'última versió del seu dispositiu de reproducció audiovisual Chromecast. Pel que respecta als telèfons, s'espera que les novetats siguin el Pixel 4a 5G, és a dir, una versió del model 4a ja disponible al mercat però amb compatibilitat amb la xarxa d'altíssima velocitat 5G, i el Pixel 5, un mòbil totalment nou que pretendrà ser el successor del Pixel 4 presentat el 2019.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —