EFE
Per EFE
Publicat el 03 d’abril 2021

Google iniciarà aquest mes el retorn progressiu a les oficines i al setembre només permetrà el teletreball des de casa després d'analitzar cas per cas, amb el que acabarà així l'aposta pel treball remot a la qual va obligar la pandèmia de la Covid-19.

En una comunicació interna obtinguda pel canal CNBCFiona Cicconi, la nova cap de personal de Google, recomana als 130.000 empleats de la multinacional que es vacunin i reconeix que després d'un any de treball en remot entén que hi hagi opinions oposades sobre el retorn a les oficines.

A partir de l'1 de setembre tot aquell empleat que vulgui teletreballar durant més de dues setmanes a l'any haurà de sol·licitar-lo formalment i només "en els casos més excepcionals" es permetrà teletreballar fins a dotze mesos.

Els empleats treballaran en presencial almenys tres dies a la setmana i hauran de residir prop de les seves oficines, que començaran a reobrir en capacitat "limitada" aquest mateix mes i depenent de l'avanç en la disponibilitat de vacunes de la zona i de la progressió dels casos de Covid-19.

El pla de retorn a les oficines de Google, que va ser retardat a la fi d'any passat, contrasta amb les promeses d'altres gegants tecnològics com Twitter o Facebook, que van advocar per permetre el treball en remot a qui ho desitgés de manera indefinida. A més, contrasta amb el major ús dels serveis de Google en el núvol tant per a oficines com per a col·legis que ha suposat la pandèmia, precisament gràcies a l'extensió del teletreball.

Facebook va avançar fa uns dies que espera que els seus treballadors de l'àrea de San Francisco (Califòrnia) comencin a tornar als seus llocs de treball el 10 de maig i que les oficines tinguin una ocupació del 10% des d'aquest moment.

Microsoft ja ha començat a permetre el retorn a l'oficina en la seva seu de Redmond (estat de Washington), encara que ha promès mantenir el teletreball durant el temps que el coronavirus sigui un risc i incentivar la flexibilitat laboral.

Uber va començar aquesta mateixa setmana a reobrir les seves oficines a un 20% de capacitat davant l'extensió de la campanya de vacunació i malgrat que els contagis han repuntat lleugerament als Estats Units i les autoritats han alertat d'una quarta ona.

El sector de lloguer i venda d'espai d'oficines està passant per uns complicats moments de redefinició a causa de la possibilitat que en menor o major mesura la flexibilitat en el teletreball s'instal·li entre la majoria d'empreses com a resultat de la pandèmia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —