- vídeos -
Exposició Museu Marítim
Publicat el 20 de juliol 2023

Enguany, el Consolat de Mar celebra tres quarts de mil·lenni, és a dir, 750 anys. Amb motiu del seu aniversari, han preparat l'exposició 'Del gòtic al metavers', que es podrà visitar al Museu Marítim fins al 22 d'octubre.

El Consolat de Mar és l'aportació més important de la cultura catalana al món, tal com expliquen el co-comissari de l'exposició, Ricard Mas, i el cònsol major, Jordi Domingo. L'obra magna de la institució va ser el Llibre del Consolat de Mar, una recopilació de normatives marítimes de la Mediterrània, que va estar vigent durant sis segles i representa el bressol del dret marítim internacional.

"Aquesta exposició no és per erudits, sinó per tothom que malauradament no coneix la nostra principal aportació a la cultura", explica Mas. "El que trobaran són coses tangibles, com ara, les maquetes dels vaixells d'aquella època o vídeos amb els màxims especialistes de cada tema", continua. De fet, l'exposició és interactiva i immersiva, ja que també compta amb una experiència en realitat virtual en 360 graus, que et trasllada a una embarcació del segle XIV.

La voluntat de Mas amb aquesta mostra és aconseguir que "la gent surti fent-se preguntes sobre el present i veies que els drets laborals, els tipus de canvis de moneda o la preocupació per l'alimentació són qüestions que ja es plantejaven l'any 1300".

Per la seva banda, Domingo anuncia que "el gran repte actual del Consolat de Mar és que sigui un consolat obert i transversal a tota la comunitat en els territoris de parla catalana". A més, com a "patrimoni cultural i jurídic de transcendència extraordinària, el Consolat ha de ser la institució que doni confiança mercantil mundial, perquè si hi ha una cosa clara és que en els tribunals de justícia no resolem els conflictes", afegeix.

 

 

Ajudant de gravació: Adrián Lupiáñez

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —