NOVES MESURES
Per ACN
Publicat el 13 d’octubre 2020

El Govern anunciarà aquest dimecres les noves mesures contra el coronavirus per fer front a "l'inici de la segona onada" de la pandèmia. Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu aquest dimarts al migdia a Palau. La portaveu del Govern ha mostrat la seva "preocupació" per l'increment de casos de Covid-19 a Catalunya, tot i que ha descartat de moment aplicar un confinament perimetral. Budó ha demanat augmentar el teletreball i reduir les interaccions socials.

La consellera ha afegit que algunes de les mesures seran recomanacions i passaran "per la llibertat individual", i que d'altres sí que seran obligatòries, malgrat que no ha concretat si es preveuen sancions.

Després que el risc de rebrot s'hagi enfilat avui fins als 338 punts a Catalunya, Budó ha destacat que les mesures que es preveuen anunciar demà aniran dirigides a reduir la mobilitat i la interacció social. Segons la consellera, seran un "mixt" de mesures per implementar i d'altres que només seran "recomanacions". Budó ha insistit en la restricció de mantenir grups estables de sis persones com a màxim.

La portaveu ha apuntat que les mesures anti-Covid no seran "noves" sinó que es basaran en decisions ja preses durant la primera onada i l'estat d'alarma. Budó, que ha demanat "corresponsabilitat" a la ciutadania en diverses ocasions, també s'ha mostrat optimista a l'hora de subratllar que no s'està fent "tard": "Si apliquem les mesures aquesta setmana, hi serem a temps. Encara estem en xifres que fan pensar que podrem aplanar les dades", ha argumentat.

Budó considera que els propers dies seran clau per "tenir feta" una part "important" de la feina que cal fer ara amb l'inici de la segona onada. "El risc hi és, és greu i elevat, i ens preocupa", ha advertit. Tot i això, Budó no considera que ara mateix calgui la "cobertura legal" de l'estat d'alarma, tot i que no descarta demanar-ne l'aplicació si les dades epidemiològiques així ho requereixen.

Sobre la vaga de metges de l'atenció primària de l'ICS, Budó ha dit que el Govern és "conscient" del cansament físic i mental del personal sanitari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —