El Govern aprovarà una ajuda de 2.000 euros per als autònoms
Per ACN
Publicat el 03 de novembre 2020

El Govern aprovarà avui dimarts una ajuda de 2.000 euros per als treballadors autònoms. Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'ACN, el Departament de Treball destinarà una partida pressupostària de 20 MEUR i la mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi, un dels sectors més perjudicats per les restriccions i la crisi de la Covid-19.

D'aquesta manera, es reedita el subsidi que es va posar en marxa al març, en la primera onada de la pandèmia, però amb més pressupost (llavors la partida de Treball va ser de 7,5 MEUR) i amb un pagament únic de 2.000 euros per a tots els autònoms. En aquell moment la quantia era variable i d'un màxim de 2.000 euros, en funció de la caiguda dels ingressos que pogués acreditar l'autònom.

A finals d'abril, més de 6.500 autònoms havien sol·licitat l'ajut, que anava dels 100 als 2.000 euros, i finalment es va concedir la prestació a uns 8.800 treballadors per compte propi. El Govern ha explicat aquest nou ajut, que s'anunciarà previsiblement avui després de la reunió del Consell Executiu, en el marc de la reunió del Consell del Treball Autònom de Catalunya amb els agents socials.

Els requisits per l'ajut de 2.000 euros són tenir domicili fiscal a Catalunya, una base imposable de l'IRPF de 35.000 euros o menys i un rendiment net de l'activitat en els tres primers trimestres de l'any de menys de 13.125 euros. En aquesta ocasió l'ajut és compatible amb altres prestacions o subsidis públics, a diferència del març. Està previst que avui s'especifiqui la data a partir de la qual els autònoms podran demanar l'ajut de 2.000 euros i quan es realitzaria aquest pagament als beneficiaris.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —