Comparexença Procicat
Per ACN
Publicat el 26 d’octubre 2020

El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les 22 i les 6 hores, segons ha informat el Govern. L'horari màxim d'obertura al públic serà a les 21 hores. No obstant això, el Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa. 

Tal com ha apuntat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a la roda de premsa per explicar les mesures aprovades pel Procicat, avui la mesura del confinament nocturn no serà sancionable, els dispositius que estiguin al carrer seran de "caràcter pedagògic i purament didàctic" per informar a la ciutadania en ser una "causa sobrevinguda".  

Així, a partir d'ara els serveis, comerç minorista i restauració (inclosa la prestació de serveis a domicili) haurà de finalitzar a les 21 hores. També els espais públics, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades. Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials. S'haurà de portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...) que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

El confinament no es descarta

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ja havia anunciat que la Generalitat aprovaria el toc de queda un cop el consell de ministres ha aprovés l'estat d'alarma. En preguntar-li per un confinament domiciliari, Aragonès ha reconegut a TV3 que "cal preparar-se per a tot".

"Pot passar, si digués que està descartat no seria honest", ha reconegut el republicà, que ha indicat que això passaria quan el sistema sanitari ja no pogués aguantar. "Però no volem arribar a aquí", ha insistit. Pel que fa al tancament de la restauració, tampoc ha descartat que es prorrogui. "Si hem d'allargar-ho ho allargarem", ha dit.

En aquest punt, Aragonès ha assenyalat que si el tancament de bars i restaurants s'allarga en el temps s'ampliarà el paquet d'ajudes que va aprovar el Govern fa uns dies. Ha assegurat que s'invertirà "el que calgui", més enllà dels 40 MEUR inicials. També ha indicat que hi haurà mesures per als autònoms, un augment de la Renda Garantida de Ciutadania i un pla de xoc pels desnonaments ajornats que s'estan executant ara.

Com ja ha fet la consellera de Salut aquest dissabte, ha insistit que el toc de queda i el tancament de la restauració són "mesures independents, que no són intercanviables". "Ja m'agradaria poder treure totes aquests restriccions", ha reblat.

Encara sobre el toc de queda, ha explicat que com a mínim serà entre les 23 i les 6 hores, però s'està estudiant si s'avança fins a les 22. En aquest sentit, ha indicat que el toc de queda, si fos una mesura aïllada, no serviria, però sí que ajuda perquè complementa d'altres que el Govern ja ha pres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —