El Govern balear demana a Sanitat poder reprendre els controls sanitaris als ports i aeroports
Per Redacció
Publicat el 19 de juliol 2020

El govern balear ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat poder reprendre els controls sanitaris als punts d’entrada a les Illes dels passatgers procedents de Catalunya, de la resta de l'estat i de tot l’espai Schengen. La Conselleria de Salut i Consum balear ha informat que el govern ha remès a Sanitat una sèrie de peticions, després que la situació hagi estat analitzada per part del comitè autonòmic de gestió de malalties infeccioses. El govern de l'arxipèlag ha indicat que no s’exclou la possibilitat de demanar a l’autoritat competent que s’apliquin aquests controls en origen, especialment en aquells territoris que presenten una incidència molt elevada.

A més, la Conselleria de Salut vol sol·licitar al Ministeri que s’estableixin quarantenes obligatòries per a aquells viatgers procedents de territoris amb incidències elevades, tant nacionals com internacionals.

El govern considera que s'ha d'accelerar la implementació d'una eina de rastreig de contactes digital que serveixi de suport a la tasca realitzada pels equips de rastrejadors, ja sigui directament des de la Comunitat Autònoma o des del Ministeri de Sanitat. A més, el comitè d'alerta ha conclòs que s'ampliarà la formació dels rastrejadors per passar dels 150 actuals a 400. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —