El govern britànic assajarà amb "passaports" covid en cinemes i esdeveniments esportius
Per EFE i Redacció
Publicat el 05 d’abril 2021

El Govern britànic començarà a assajar aquest mes els "passaports" covid en cinemes i esdeveniments esportius com a part de la desescaladagradu al al Regne Unit, on la meitat de la població adulta ha estat ja vacunada amb una primera dosi.

Amb aquests certificats, les persones podran demostrar que han estat vacunades, que tenen un test negatiu de la covid-19 o anticossos després d'haver superat la malaltia, segons els mitjans.

Aquests documents - sobre els quals diversos diputats s'han mostrat en contra - poden ajudar al retorn segur d'espectadors a partits de futbol, la celebració de conferències o l'obertura de clubs nocturns sense necessitat d'imposar la distància social.

Aquests "passaports" seran assajats -des d'aquest mes i fins a mitjans de maig- en esdeveniments com la semifinal i final de la Copa de futbol de l'Associació de Futbol, en un campionat de billar que tindrà lloc a Sheffield, al nord d'Anglaterra, i en cinemes.

La cadena BBC informava aquest diumenge que la Sanitat britànica treballa en un sistema que permeti a la gent demostrar la seva situació sanitària en relació a la covid a través d'una aplicació o certificat en paper.

El Govern, segons la BBC, també consulta a experts en ètica per a fer excepcions a aquest document en el cas de les persones que no poden rebre la vacuna.

No obstant això, l'Executiu no vol que aquest certificat sigui utilitzat per entrar a les botigues de productes no essencials, que reobriran el 12 d'abril, o al transport públic.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, espera donar a conèixer detalls sobre el full de ruta per a la desescalada, en concret, sobre el pla per a autoritzar viatges internacionals, ja que actualment és il·legal marxar-se de vacances a l'estranger.

Segons avancen els mitjans, els viatges a l'estranger estaran subjectes a un sistema de "semàfors", pel qual cada país estarà catalogat en vermell, groc o verd, en virtut del risc de contagis i l'estat de les vacunacions en aquestes destinacions.

Les persones que viatgin a països en "verd" no hauran de fer quarantena al seu retorn al Regne Unit, però sí en el cas d'un territori en "groc", mentre que aquells que hagin estat en un destí en "vermell" hauran de complir un període d'aïllament de deu dies en hotels designats pel Govern.

L'Executiu ha vetat l'entrada dels viatgers procedents dels països -entre ells d'Amèrica del Sud i Sud-àfrica- inclosos en una llista "vermella", per temor a l'entrada de les variants brasilera i sud-africana.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —