El Govern congela la reobertura de l'oci nocturn
Per ACN
Publicat el 09 d’octubre 2020
Temps de lectura 2 minuts

El Govern ha congelat la reobertura de l'oci nocturn, anunciada justament aquest dimarts, davant el creixement de l'índex de rebrot a Catalunya. A més, els indicadors per als pròxims dies auguren que hi podria haver noves pujades. Segons Salut, la decisió de la consellera Alba Vergés i del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja ha estat comunicada a diferents membres del Govern, que s'hi han mostrat favorables.

Dimarts, el PROCICAT aprovava que els locals d'oci nocturn poguessin reobrir, però sense fer ús de la pista de ball. L'ordre els permetia reobrir fins a les tres de la matinada i obligava a ocupar la pista de ball amb taules i cadires o només cadires. Es limitava l'aforament al 50 %, s'obligava al públic a dur mascareta mentre no estigués consumint i als responsables del local a tenir un registre d'assistents davant possibles contagis. 

L'obertura estava prevista per ahir dimecres, en contra d'algunes veus crítiques que consideraven la mesura poc oportuna en un escenari de corba ascendent del nombre de contagiats. Al migdia, el secretari de Salut, Marc Ramentol, atribuïa a "aspectes de correcció formal" del document el fet que la resolució que autoritzava la reobertura encara no s'hagués publicat al Diari Oficial de la Generalitat. I finalment, el Govern ha decidit fer marxa enrere i congelar la reobertura de locals d'oci nocturn. 

La Fecasarm demana rectificacions o dimissions 

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha exigit a la consellera de Salut, Alba Vergés, una rectificació sobre la paralització de la reobertura dels locals d'oci nocturn i, si no és així, la dimissió. En un comunicat, ha criticat els canvis de criteri "sobtats" i ha alertat que molts empresaris ja han tret treballadors dels ERTO, han comprat producte i fins i tot venut entrades i cobrat reserves a clients. L'organització ha insistit que la decisió ha arribat "poc més de 24 hores després" que la mateixa Generalitat aprovés la reobertura amb limitacions. L'organització ha acusat Vergés d'"arruïnar" 30.000 famílies. 

Joaquim Boadas, el seu secretari general, ha afirmat que el que ha fet Salut "no té nom" i ha expressat la seva indignació. Boadas ha insistit que l'oci nocturn legal no és el culpable de l'augment de contagis sinó que a més "pot aportar una bona part de la solució" i ha lamentat que no els han deixat "ni tan sols demostrar-ho".

D'altra banda, també ha criticat "una part del sector que considerava insuficient l'acord amb la Generalitat i que no l'acceptava si no es concedia la pista de ball". Això és, segons la Fecasarm, "totalment temerari"  i en aquests moments els ha acusat de "tensar massa la corda" i debilitar l'acord.

Padrós, agraït per aquesta decisió 

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha agraït que finalment el Govern no hagi donat llum verda a l'obertura dels locals d'oci nocturn. "No puc dir que ho celebro però ho agraeixo", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. Padrós ha assegurat saber-li greu que aquest sector no pugui fer la seva activitat, però ha afegit: "La situació en què estem no permet que ens desviem de la coherència del discurs del Govern de cara a la població". Per això, ha demanat a l'executiu català que els seus missatges siguin senzills i clars, però amb coherència. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —