Verge a la sessió de control ahir al Parlament
Per ACN
Publicat el 27 de gener 2022

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha avançat la creació d'una nova acreditació professional de cures dirigida especialment a dones. Aquesta acreditació serà d'accés universal, però, això sí, es prioritzaran dones víctimes de violència masclista, famílies monoparentals o amb un nivell de renda baix, dones migrades, o dones amb una situació d'atur de llarga durada. L'objectiu és que els beneficiaris d'aquesta acreditació, que majoritàriament seran dones, puguin accedir a condicions laborals "de qualitat". "És un sector feminitzat, precaritzat i menystingut", ha asseverat Verge.

La consellera, durant la sessió de control al Govern d'aquest dimecres, ha reivindicat que la conselleria està avançant en el dret a les cures, i que a la vegada es "corresponsabilitza" en l'atenció dels infants i adolescents d'entre zero i catorze anys. A tall d'exemple, ha fet referència a la disposició de cures puntuals que van des de serveis en ludoteques fins a cures en domicilis particulars, "dintre i fora de l'horari escolar". "Cal avançar en el dret al temps. S'ha d'alliberar temps a les dones perquè puguin tenir espais per a la participació política, social, per a la formació o per gaudir de temps d'oci", ha afegit.

Els serveis de cures tindran en compte la diversitat territorial. Verge ha afirmat que s'atendran les singularitats territorials als diferents territoris de Catalunya, i es treballarà també per a "combatre" el risc de despoblament. Per últim, Verge ha promès que totes aquestes atencions "han vingut per quedar-se".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —