Govern
Per ACN
Publicat el 13 d’octubre 2020

El Govern ha declarat dol a tot Catalunya per al dia 15 d’octubre, amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys. Durant aquest dia les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques a Catalunya.

A més, està previst per al mateix dijous a la tarda un acte institucional en què es col·locarà una llamborda Stolperstein dedicada a Companys a la plaça Sant Jaume de Barcelona. El Govern vol retre homenatge a la seva memòria "colpejada encara avui per la injustícia del crim" i amb "l'absoluta convicció que el seu llegat roman viu".

Tal com ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al consell executiu, també es farà un acte institucional al Palau de la Generalitat el mateix dia a les sis de la tarda. A més, l'Ajuntament de Barcelona ha autoritzat col·locar una llamborda Stolpersteine dedicada a Companys, a la plaça Sant Jaume. En l'acte hi participarà el president inhabilitat, Quim Torra, que parlarà sobre la figura de Companys. Budó ha concretat que Torra hi intervindrà "com a president que també ha estat represaliat i inhabilitat per defensar la llibertat d'expressió".

Així mateix, com és habitual, una representació del Govern farà la tradicional ofrena davant la tomba de Companys al cementiri de Montjuïc. Aquest any, a causa de les mesures anti-Covid, el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i la mateixa consellera de la Presidència, Meritxell Borràs, seran els únics encarregats del Govern en fer l'ofrena.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —