Quim Torra
Per Redacció i ACN
Publicat el 14 de juliol 2020
Temps de lectura 2 MINUTS

La Fiscalia de Lleida adverteix la Generalitat que el decret llei que pretén aprovar per endurir i reforçar les mesures de confinament a Lleida, "és il·legal i recurrible al Constitucional". El ministeri públic fa referència a l'article 86 de la Constitució Espanyola i a l'article 64 de l'Estatut de Catalunya que recullen que no es poden regular mitjançant decret llei els aspectes que afectin els drets fonamentals de les persones. Concretament, l'article 86 tipifica que "en cas d'extraordinària i urgent necessitat, el Govern podrà dictar disposicions legislatives provisionals mitjançant el decret llei". Tot i això, "no podran afectar" l'ordenament de les institucions bàsiques de l'Estat, els drets, els deures o les llibertats fonamentals dels ciutadans.

A més a més, també ha recordat que qualsevol persona o col·lectiu afectat per aquesta mesura pot presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el govern al Tribunal Constitucional.

La resposta de Torra

Davant això, la resposta del president de la Generalitat, Quim Torra, a través de les xarxes socials ha estat un simple "Però això què és?".

L'anunci del decret llei del president de la Generalitat és degut a la decisió judicial de la magistrada que ha rebutjat el confinament parcial al Segrià. La mesura afectava 160.000 habitants de la capital del Segrià i set municipis més, als quals Torra va demanar que seguissin les indicacions del govern per protegir-se.

Un bar tancat a la zona comercial de Lleida. Font: ACN

"No acceptem aquesta decisió judicial i el govern pren la iniciativa amb la convocatòria d'un Consell Executiu que aprovarà un pla de rebrots per actuar amb tota la contundència que sigui necessària a tots els racons del país en funció de la situació epidemiològica", ha afirmat Torra en una compareixença d'urgència amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. El president ha concretat que el pla "estipularà quin règim de mesures s'aplicarà segons els indicadors de contagis" i "reforçarà" les mesures ja indicades pel govern.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —