Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
Per ACN i Redacció
Publicat el 08 de setembre 2021

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el govern espanyol suspèn la inversió de 1.700 milions d'euros prevista pel projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat. Segons ha explicat la ministra, la decisió s'ha pres després de constatar que el projecte no té el suport de la Generalitat de Catalunya. "El pacte s'ha trencat per una pèrdua de confiança", ha dit la ministra. Segons ella, és "impossible arribar a bon terme" amb una inversió d'aquesta embargadura "sense un suport nítid i sense fissures per part de la Generalitat". "Els grans projectes requereixen grans consensos", ha dit, lamentant que es perd "una gran oportunitat".

El projecte d'ampliació afecta l'espai protegit de la Ricarda, inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. El cap de setmana, el Govern va assegurar que no avalaria l'ampliació si implicava "destrossar" la Ricarda. Sánchez ha criticat els posicionaments públics del Govern, que creu que ha "canviat de posició" i "no té una decisió madura" sobre l'aeroport. També ha criticat que membres de l'executiu puguin anar a la manifestació contra l'ampliació prevista pel 19 de setembre.

En declaracions al Diari de Barcelona, la membre de Zeroport, Elena Idoate, celebra l'aturada i l'atribueix a un "triomf de la mobilització i l'opinió pública". Tot i això, de moment mantenen la manifestació convocada per al dia 19 de setembre "perquè la defensa del clima, el territori i un canvi de model econòmic segueixen sent necessaris".

Sobre la participació de membres del govern català en la concentració, Idoate nega tenir-ne constància més enllà del que llegit a la premsa. "No hem vist un rebuig frontal al projecte, ni per part de la Generalitat, ni dels ajuntaments de Barcelona o El Prat de Llobregat", adverteix l'activista, que creu que s'han limitat a protegir la Ricarda. 

Des de la plataforma veuen amb preocupació el fet que "l'ambició d'ampliar l'aeroport no desapareixerà" i "es proposin altres inversions de creixement" del sistema aeroportuari català. L'aturada del projecte d'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat tenia "poques possibilitats davant la Unió Europea", confirmen des de la plataforma. Tot i això, Idoate avisa que "aquí no acaba res".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —