El Govern estudia prohibir fumar a l’exterior quan no es pugui mantenir la distància entre persones
Per ACN i EFE
Publicat el 13 d’agost 2020

El Govern es planteja aplicar la prohibició de fumar al carrer i a les terrasses sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat entre les persones. La mesura, ja implantada a Galícia i a les Illes Canàries, té l’objectiu d’evitar el risc de transmissió de la Covid-19 en situacions on no es porta la mascareta posada.

El secretari de l’Agència de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que el Departament de Salut i el PROCICAT encara han de decidir sobre aquesta qüestió, però que la mesura està sobre la taula. Argimon s’ha mostrat partidari de la prohibició per què ens ocupa ara (en relació amb els contagis de Covid-19) però també, com a secretari de Salut Pública, perquè sempre és bon moment per deixar de fumar", ha dit. Tot i així,  ha matisat que a les "societats madures val més persuadir que imposar".

S’ha sumat a la seva opinió el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, que ha dit que aplicar aquesta prohibició, si no es compleix la distància física de seguretat, seria "una bona mesura". També ha coincidit a dir que “segur que és un bon moment per deixar de tenir-la (l’addicció al tabac).

El sector tabaquer demana "estudis concloents"

El sector tabaquer espanyol ha manifestat que "decisions de tan alt impacte han d'estar basades en evidències científiques" i que a dia d'avui "no existeixen estudis concloents" que avalin la prohibició. 

També han recordat que la legislació espanyola ja recull la prohibició de fumar en llocs públics tancats, en els llocs de treball i en unes certes àrees a l'aire lliure de mitjans de transport, esbarjo infantil o accessos hospitalaris, per davant d'altres països europeus. 

"Defensem un consum responsable dels nostres productes, més si cap en un context crític com l'actual, marcat per la crisi de la Covid-19, i apel·lem a la responsabilitat dels nostres consumidors", han afegit. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —