El Govern i la Fundació Arrels signen un conveni de 873.000 euros per fer front al sensellarisme
Per ACN
Publicat el 15 de desembre 2020

El Govern i la Fundació Arrels han signat un conveni extraordinari de 873.703 euros per fer front al sensellarisme a Barcelona. Segons ha explicat el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, l'acord busca "reforçar el treball de mirada llarga" en aquest àmbit. Per la seva banda, el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, ha celebrat el conveni i ha dit que els servirà per mantenir projectes ja en marxa.

En aquest sentit, ha assegurat que amb aquest finançament podran compensar les despeses derivades de la Covid-19. "Més que arribar més lluny, el que ens permetrà és sobreviure al 2021 amb més tranquil·litat", ha resumit. Busquets calcula que, com a mínim, la pandèmia els ha fet gastar 200.000 euros més dels previstos.

Segons ha explicat el conseller, s'ha pogut programar el conveni els darrers mesos gràcies a què el Congrés avalés un augment del sostre de despesa. El Homrani ha assegurat que la "voluntat" és que aquest tipus d'ajuda tingui "molta més sostenibilitat en el temps" i ha apuntat que de moment amb el conveni han volgut ajudar les entitats que "són conscients que la resposta no es dona d'un dia per l'altre" sinó que cal "un treball estructural".

Per la seva banda, Busquets, que ha admès que no esperava aquest conveni amb el Govern, ha detallat que amb aquests ingressos buscaran mantenir les tasques dels equips de suport i de reforç de personal. El director de la Fundació ha explicat que arran de la pandèmia han hagut de fer "esforços", ja que en alguns casos s'ha hagut de confinar i substituir treballadors que eren positius, així com incrementar les despeses en material de neteja i en equipaments de protecció individual (EPI) per a persones sense llar.

Destí dels fons

Els fons es dedicaran principalment a la gestió del programa de suport a la persona i l'allotjament, que consisteix en un servei d'acompanyament professional als sensellar que entren a viure en un habitatge; al Centre Obert, que és un recurs d'acollida d'atenció diürna, i al pis zero, que és un espai on les persones sensellar poden dormir i descansar. Aquest espai ofereix 10 places diàries d'allotjament temporal i immediat.

El conseller El Homrani ha presentat el nou conveni després de visitar el Centre Obert de l'entitat i reunir-se amb el seu director i amb el president de la Fundació, Jose Javier Ordóñez. A la reunió també hi ha assistit el regidor d'ERC a Barcelona Ernest Maragall.

Finançament a la lluita contra el sensellarisme

Segons el Departament, al llarg d’aquest any, i sense incloure aquest conveni, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha destinat a l’atenció d’aquest col·lectiu un total de 13.278.890 euros. D’aquests, 2,4 MEUR han servit per finançar els serveis gestionats per les entitats socials, mitjançant les línies de subvenció habituals de la conselleria. Els prop de 10,9 MEUR restants s’han incorporat a les addendes extraordinàries signades, arran de la crisi provocada per la Covid-19, al Contracte Programa que regula el finançament dels serveis socials municipals i comarcals. Actualment, hi ha més de 4.200 persones sense llar a la ciutat de Barcelona i 1.239 dormen al carrer, segons alerta la Fundació Arrels.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —