Meritxell Budó a la roda de premsa del passat 27 d'abril
Per ACN
Publicat el 29 d’abril 2021

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern està treballant en un marc normatiu per si calgués aplicar mesures com el toc de queda a partir del 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma. Concretament, es vol modificar el decret llei 27/2020, tot i que s'haurà d'aprovar en el Consell Executiu de la setmana que ve. 

La manera de gestionar les mesures anticovid canviarà quan decaigui l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol. Per aquest motiu, l'executiu català vol tenir preparat un marc normatiu que li permeti fer front a la pandèmia sense el paraigua de l'estat d'alarma i ha avisat que les decisions no es podran aplicar de manera imminent com ara: per aprovar les possibles mesures restrictives s'haurà de demanar l'autorització del TSJC, que tindrà tres dies per resoldre des que rebi la petició.

Pel que fa a la situació actual de la pandèmia, la portaveu del Govern ha assenyalat que les dades epidemiològiques estan estabilitzades i, fins i tot, amb una mica de tendència a la baixa. Però també ha volgut posar en valor que encara hi ha més de 500 llits ocupats a les UCI. Per tot plegat, ha afirmat que cal veure l'evolució per decidir si a partir de dilluns es poden aplicar mesures de relaxament com podria ser permetre els sopars en terrasses de bars i restaurants. "És obvi que en el moment que es puguin obrir les diferents activitats, les obrirem de manera immediata", ha afegit. La portaveu no ha volgut entrar a valorar possibles escenaris i ha insistit que les mesures s'aniran relaxant sempre i quan sigui possible.

Preguntada pel fet que s'estigui estudiant el retorn del públic a estadis de futbol en els darrers partits de la Lliga, Budó ha respost que l'executiu veuria bé que es pugui recuperar l'assistència de públic en competicions esportives. Però també ha recordat que en el cas de les lligues de les primeres categories no és decisió del Govern perquè és una competència estatal. Pel que fa a les competicions de gestió catalana, Budó ha subratllat que ja s'està permetent l'assistència delimitada de públic en certes activitats, sobretot les que es fan a l'aire lliure.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —