Agents de la Guàrdia Urbana dissolent un "botellón"
Per ACN i Redacció
Publicat el 29 de juliol 2020

Els departaments de Salut i Interior van signar ahir una resolució que prohibeix el consum compartit d'alcohol a la via pública a tot Catalunya. En paraules de la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, la decisió es pren “per raons de salut pública” i en el marc de les mesures per evitar la propagació de la covid-19. El PROCICAT ja ha aprovat la mesura. 

Budó també va explicar que seran els ajuntaments els encarregats de vetllar pel compliment de la nova mesura i d’imposar “sancions greus” que aniran dels 3.001€ als 15.000€. La portaveu va detallar que alguns municipis ja tenien regulacions que impedien els “botellons”, però a molts altres no existia una “prohibició explícita”. A més, les multes no eren tan elevades. Amb la nova mesura el Govern ha volgut “donar les eines necessàries” perquè els ajuntaments puguin "actuar contra amb una cobertura legal" contra els “botellons”. 

Antoni Trilla, cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, s’ha mostrat “absolutament a favor” de la prohibició i ha demanat "que es reforci l'autoritat" per perseguir aquesta pràctica, ja que el risc de contagi és "alt". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que al seu hospital de cada deu diagnosticats, un es queda ingressat. 

Aquesta passada nit, a Barcelona ja s’ha notat una pressió policial més elevada, segons testimonis que recull l’ACN. A mitjanit, els agents de la Guàrdia Urbana han fet fora les persones que intentaven fer “botellón” a la platja, a plaça Universitat i davant del MACBA. 

Algunes persones a les xarxes han vist la mesura com una manera de criminalitzar els joves i critiquen que el Govern no estigui prenent mesures més dures amb el turisme. L'actor i cantant Bruno Oro ha gravat un vídeo de crítica en clau humorística en aquesta línia. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Estos jóvenes...

A post shared by Bruno Oro (@bru_oro) on

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —