Universitats
Per ACN
Publicat el 30 d’octubre 2020

El Govern i els rectors de les dotze universitats públiques catalanes han acordat aquest dijous al Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) mantenir tot el novembre les classes universitàries virtuals, en el marc de les mesures de contenció de la covid-19. S'estén, així, el model adoptat el 15 d'octubre per a les classes teòriques, que fins a aquell moment es feien de manera presencial.

Des d'aleshores, en una norma que ara s'estén fins a finals del mes vinent, només es manté la classe física per a pràctiques i avaluacions. En aquest nou escenari es redueix al màxim l'activitat presencial als campus per afavorir la disminució de l'activitat induïda, com és el cas de la mobilitat i de la interacció dels estudiants.

Tot i que es reitera que les universitats són segures, l'evolució de la covid-19 fa "necessari" mantenir les mesures adoptades el 15 d'octubre i aplicar-ne de noves, com les que afecten els serveis universitaris (biblioteques, esports, etc.) que es veuen afectats per les restriccions sectorials adoptades pel Procicat.

Les universitats catalanes han dissenyat un model híbrid de docència que s'adapta a l'evolució de la situació sanitària. Aquest model forma part de l'acord a què van arribar el Govern i les universitats el juny passat, que ja preveia adaptar el curs acadèmic actual a les necessitats de cada moment, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —