Greta Thunberg, a la Comissió per el Medi Ambient
Per EFE i Redacció
Publicat el 22 de juliol 2020

Greta Thunberg, activista sueca, ha estat guardonada amb el Premi Gulbenkian per a la Humanitat, un nou premi portuguès acompanyat d’un milió d’euros que té la finalitat de distingir persones o organitzacions destacables per a la “mitigació i adaptació al canvi climàtic”. Ella mateixa ha declarat que el premi “serà aplicat per la Fundació Thunberg en projectes per combatre la crisi climàtica i ecològica”, i espera que serveixi “per marcar la diferència”.

Segons l’activista, es donaran els primers 100.000 euros a SOS Amazonia Campaign, de Fridays For Future Brazil, que lluita contra el coronavirus a l’Amazonia; i 100.000 més a Stop Ecocide Fundation, que persegueix “convertir l’ecocidi en un crim internacional”.

Thunberg ha estat la guanyadora, per davant de 136 altres candidatures, provinents de 46 països diferents. Va ser elegida amb ampli consens, segons l’expresident de Portugal, Jorge Sampaio, qui va actuar com a president del jurat del premi. “La manera en què Greta Thunberg va aconseguir mobilitzar les generacions més joves per la causa del clima i la seva lluita tenaç per canviar un statu quo que s’obstina a persistir, fan d’ella una de les figures més memorables de l’actualitat”, afirma Sampaio.

Altres membres del jurat han estat Hans Joachim Schellnhuber, fundador i director emèrit de l’Institut Potsdam d’Investigació sobre l’Impacte Climàtic o l’espanyol Miguel Arias Cañete, ex-comissari europeu d’Energia i Acció Climàtica.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —