Operació
Per ACN
Publicat el 29 d’abril 2021

La Guàrdia Civil investiga diversos abocaments al mar i a diversos espais naturals a Barcelona. Els agents, en col·laboració amb el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), han portat a terme un seguit d'inspeccions i presa de mostres per localitzar delictes vinculats amb la contaminació marina. Es tracta d'una operació coordinada per la Interpol, que porta per nom '30 dies al mar 3.0' i que s'ha dut a terme de forma paral·lela en 56 països.

A l'Estat espanyol s'han registrat un total de 1.170 accions. Entre les inspeccions realitzades destaquen les 322 inspeccions a vaixells, 503 en ports, 190 en terra (empreses, estacions depuradores i altres instal·lacions) i 144 marítimes (àrees contaminades, llocs afectats, etc.).Així, s'han detingut un total de 69 persones, s'han registrat 60 delictes i 70 actuacions administratives. Durant aquesta edició, el cos ha centrat els seus esforços en dur a terme inspeccions a vaixells, així com en exercir les corresponents accions contra els responsables dels abocaments il·legals al domini públic marítim-terrestre. Especialment quan aquests últims causen, o puguin causar, danys substancials a la qualitat de les aigües.

La contaminació marina, factor rellevant en l'emergència climàtica

La contaminació marina constitueix una amenaça greu i creixent contra el medi ambient, en particular contra els ecosistemes marins i costaners. Planteja riscos significatius per a la salut pública i la seguretat alimentària a causa de l'esgotament de les poblacions de peixos, directament relacionat amb l'economia de milions de persones en països en vies de desenvolupament.

La particularitat d'aquest any —prenent en consideració les limitacions derivades de l'actual situació d'emergència sanitària— és que s'ha mantingut pràcticament igual el nombre d'actuacions realitzades pel que fa a les edicions anteriors. Tot i això, s'han obtingut uns bons resultats en dos àmbits d'actuació: els abocaments procedents de terra a la mar i el control dels abocaments dels vaixells.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —