Urbana
Per Redacció i EFE
Publicat el 21 de novembre 2020

Els Mossos d'Esquadra ha assumit la investigació de l'incident d'ahir al vespre al Passeig de Sant Joan, on un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va disparat dos trets contra una persona sense sostre al portal del número 44 del passeig, entre els carrers Casp i Ausiàs March.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va assegurar ahir en una roda de premsa que l'home havia intentat agredir els agents de la Guàrdia Urbana amb "una navalla de grans dimensions". El presumpte agressor, que va rebre un tret a l'abdomen, va ser operat a l'Hospital de Sant Pau, on roman ingressat, segons fonts del centre.

 

Batlle també ha assegurat també que han "obert una investigació reservada" a l'Unitat d'Afers Interns de la Guàrdia Urbana. D'aquesta manera, el cos vol fer un exercici de transparència".

Precisament, fonts dels Mossos han informat aquest diumenge a EFE que l'Àrea d'Investigació Criminal del cos és la que ha assumit la investigació del cas, que discorre en paral·lel a la investigació interna que pugui obrir la pròpia Guàrdia Urbana.

L'actuació, qüestionada

De fet, els fets han generat certa controvèrsia a les xarxes perquè els vídeos que els ciutadans han difós i que es poden veure a les xarxes socials no s'adiuen del tot a la versió del cos de la Guàrdia Urbana, segons la qual els agents s'havien vist obligats a disparar perquè, segons el cos i segons Batlle, s'han vist amenaçats perquè l'home els hauria atacat amb un ganivet. Al següent vídeo s'hi pot veure com els agents són a força distància de l'home i tampoc no s'hi aprecia que ell fos una amenaça perillosa:

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —