Guatemala
Per EFE
Publicat el 19 de gener 2021

El Govern de Guatemala ha dissolt aquest dilluns, a la força, una nova caravana migrant —que emula la del 2018— formada per més de 6.000 hondurenys que fugen de la pobresa del seu país i que pretenen arribar als Estats Units a la recerca de feina. Més de 500 agents de la Policia Nacional Civil i desenes de soldats de l'Exèrcit de Guatemala van desallotjar, ahir al migdia, la carretera en què els migrants es trobaven aturats al departament de Chiquimula, pròxim a la frontera amb Hondures i situat a uns 200 quilòmetres a l'est de la capital del país.

Els hondurenys, impossibilitats d'avançar des del dissabte per la barrera policíaca, van ser desallotjats a empentes per part de les forces de seguretat guatemalenques, que havien donat un termini de 10 minuts a la multitud perquè alliberessin el pas.


L'enfrontament va deixar ferits, tot i que cap de gravetat, i va fer retrocedir els migrants, que van quedar escampats pel lloc a l'espera de trobar una ruta alternativa. Des de la setmana passada, el govern guatemalenc havia advertit que no deixaria avançar els hondurenys sense complir amb els requisits migratoris, principalment una prova negativa de la Covid-19.

Us oferim un recull gràfic dels fets:

Els soldats intenten evitar l'avenç de la caravana a Vado Hondo

Escenes de violència policial després de la topada

Els migrants van intentar trencar el setge policial amb camions

Famílies senceres viatgen en aquesta nova caravana migrant

Una dona plora després que la policia dissolgués la caravana migrant

Els bombers atenen una dona que ha perdut el coneixement

Un home ferit es recupera després de la topada amb la policia de Guatemala

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —