- vídeos -
Foto
Per Gerard Castillo Miralles i Carla Quintana
Publicat el 26 de febrer 2022
Duració 1'4

L'interès per la fotografia analògica ha augmentat en els últims anys. És comú acudir a un esdeveniment amb amics, veure el flaix d'una càmera antiga, i rebre un missatge amb la fotografia unes setmanes més tard. S'argumenta que aquest boom ha tingut lloc, sobretot, entre els joves. Però és realment així?

Abel Cerdán, del laboratori de fotografia Carmencita Lab, admet que "és una cosa que mai s'ha deixat de fer" però també ha notat que "en aquests dos últims anys, sí que hi ha hagut un boom, hi ha més aficionat". En aquest sentit, Joan Teixidor, professor de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), reivindica que no hi ha un boom. En la seva opinió, aquest augment es correspon a "que es vegi que ja hi ha una presència d'aquestes tècniques".

Els motius pels quals, amb l'existència de les càmeres digitals i els telèfons mòbils, s'opta per aquest mètode són diversos. Per exemple, Judit Vallès, aficionada de la fotografia analògica, la utilitza perquè per ella és "una forma de fer fotografia més artística i estètica".

Amb tot això, el que queda clar és que la fotografia analògica encara és present, i el valor afegit que aporta és prou poderós, tant per aquelles persones que van néixer amb ella, com per aquelles que s'hi han afegit més tard, com una opció més de les disponibles actualment.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —