Hacker
Per Redacció
Publicat el 03 de setembre 2020
Temps de lectura 3 minuts

Uns hackers russos han atacat el sistema informàtic de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, segons ha avançat RAC1. Els ciberdelinqüents han aconseguit accedir i bloquejar alguns servidors del centre hospitalari i n'exigeixen un rescat econòmic per alliberar els servidors bloquejats.

Gràcies a l'ajuda d'Agència de Ciberseguretat de Catalunya l'hospital, que s'ha negat a pagar, està recuperant la normalitat a poc a poc. A més a més, el sistema principal no s'ha vist afectat i els hackers no han pogut accedir a les dades personals confidencials emmagatzemades.

Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

"Estem parlant de crim organitzat. Els hospitals utilitzen sistemes digitals, i busquen a través del ciberatac extorsionar les víctimes i aconseguir un benefici econòmic", afirma Oriol Torruella, director de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, en una entrevista a RAC1. Assegura que en general tenen uns objectius molt particulars i que la mitjana del cost de rescat ha anat augmentant amb el temps: "són professionals que busquen víctimes que necessiten la informació perquè paguin quanties més elevades".

Què va passar?

L'alarma d'aquest ciberatac, que s'està produint en plena crisi contra el coronavirus, saltar el diumenge quan el programari maliciós llançat des de Rússia es va colar a diversos servidors i van aconseguir encriptar informació. Llavors van demanar i per alliberar-la però l'hospital va contactar amb els Mossos d'Esquadra.

Des del centre confirmen que es tracta d'un atac important però que, afortunadament, no ha penetrat en informació sensible ni en dades confidencials dels pacients o professionals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —