Argumenta que Ayuso va signar el decret abans de la presentació de les mocions, encara que no estigués publicat
Per ACN
Publicat el 14 de març 2021

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha rebutjat les mesures cautelars que reclamaven els lletrats de l'assemblea madrilenya, que passaven per suspendre la dissolució del parlament i la convocatòria d'eleccions. La cita electoral es manté per ara en el 4 de maig, data establerta pel decret signat per la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. Els magistrats argumenten que Ayuso té la facultat de dissoldre el parlament de forma anticipada, i aquesta facultat "queda vàlidament exercitada des del moment en què firma el decret, sense perjudici que l'eficàcia d'aquesta convocatòria electoral es desplegui un cop publicat al decret al butlletí oficial". Les mocions es van presentar després de la signatura del decret.

"La validesa i eficàcia del corresponent decret no poden veure's compromeses per la presentació ulterior d'una o diverses mocions de censura", insisteix el TSJ de Madrid, que conclou que defensar el contrari deixaria a la voluntat del 15% dels diputats —els necessaris per presentar una moció— la potestat d'aturar qualsevol convocatòria electoral anticipada.

Ayuso va signar el decret a les 12.25 hores, i les mocions van ser presentades a les 13.03 i 13.07.

A més, el tribunal afegeix que en "igualtat de condicions" entre dos interessos, en aquest cas n'hi ha un que "ha de ser protegit perquè podria quedar definitivament afectat, o millor dit, suprimit, en cas d'acceptar-se" les mesures cautelars.

Malgrat tot, el TSJ de Madrid encara ha d'estudiar el fons del recurs presentat per l'Assemblea.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —