Hemorràgia interna al PP
Publicat el 18 de febrer 2022

La guerra interna que el PP porta mesos vivint ha arribat aquesta setmana al que pot ser l'inici del final de la guerra, i l'inici del final de la carrera política de Pablo Casado, d'Isabel Díaz Ayuso o de tots dos. Aquest dijous, la sang ha rajat des de Gènova a Sol, i des de Sol a Gènova i, enmig, micròfons i càmeres.

Dimecres a la nit publicava El Confidencial que l'entorn de la direcció del Partit Popular —del seu propi partit— hauria contractat una agència de detectius per espiar Isabel Díaz Ayuso en el marc d'una investigació interna sobre possibles pràctiques irregulars de la presidenta de la Comunitat de Madrid en contractes de material sanitari durant la pandèmia.

D'entrada, doncs, acusacions creuades entre primeres espases del partit de corrupció, per part d'Ayuso, i d'espionatge, per part de l'entorn de Casado. La primera a atacar —o contraatacar— va ser Ayuso que, en una compareixença sense preguntes va acusar la direcció de Casado d'intentar-la destruir, i ho vinculava directament al fet que ella vulgui esdevenir la nova líder del PP madrileny.


El secretari general del PP va anunciar el dijous un expedient informatiu contra Ayuso

Teodoro García Egea, secretari general dels populars va respondre anunciant un expedient informatiu a Ayuso —que podria apartar-la de la lluita pel lideratge del PP de Madrid—per aclarir les possibles irregularitats contractuals d'Ayuso, avalant d'aquesta forma les sospites de corrupció.

Parla Casado per primer cop

Aquest matí, Pablo Casado, líder del partit i que va estar desaparegut durant tot el dijous, ha sostingut que el seu principal objectiu és tancar la guerra interna i que la tancarà si Ayuso explica el motiu pel qual el seu germà va cobrar una comissió per un contracte de l'administració autonòmica. Casado ha insistit en la tesi que Egea va defensar dijous, i ha reiterat que les acusacions d'espionatge a Ayuso són un muntatge.


L'ombra de la corrupció plana de nou sobre el PP per possibles irregularitats a la Comunitat de Madrid

En resposta a Casado, Isabel Díaz Ayuso ha reconegut que el seu germà va cobrar una comissió pel contracte adjudicat a una empresa d'un amic seu per la compra de mascaretes, amb un valor de prop d'un milió i mig d'euros, dels quals se n'hauria quedat 280.000. Amb tot, Ayuso ha afirmat que el contracte no és "ni il·legal ni poc exemplar" i que "mai es podrà demostrar" que ella ajudés el seu germà, perquè ella "no va intervenir-hi".

Les mirades apunten a Feijoó

El desgast que tots dos líders estan patint arran d'aquesta sagnia interna fa que el final polític de tots dos sigui difícil d'imaginar dins del mateix partit. De fet, no són poques les veus que creuen que el desenllaç d'aquesta història apartarà Casado i Ayuso de la direcció del partit. Les mirades apunten, doncs, al nord-oest de la península, a Alberto Núñez-Feijoo, líder del PP a Galícia, com l'element que pugui recosir el partit. El president de la Xunta ha demanat que se solucioni el conflicte intern i que es faci abans del congrés del partit que ha de celebrar-se la propera tardor.

L'oposició sí que ho porta a Fiscalia

Tot aquest conflicte, més enllà de les diferències personals, no ideològiques, tornen a fer planar sobre el PP l'ombra de la corrupció. Per aquest motiu, Més Madrid, líder de l'oposició a l'Assemblea de Madrid, ha presentat una denúncia davant de la Fiscalia referent al contracte d'emergència per la compra de mascaretes que està sota la lupa dels líders del PP, que van decidir dirimir-ho internament, en lloc de portar-ho a la justícia. La formació considera que aquest cas suposa "la primera pedra d'un cas més gran de corrupció", segons la líder de Més Madrid, Mónica García, que demana esclarir "si s'ha produït prevaricació, suborn o tràfic d'influències".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —