Hidalgo, als parisencs: "No compreu a Amazon, és la mort de les llibreries"
Per EFE i Redacció
Publicat el 03 de novembre 2020

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va reclamar ahir dilluns la reobertura de les llibreries a França, obligades a tancar pel confinament d’un mes que es va decretar divendres passat. “No compreu a Amazon, és la mort de les llibreries i del comerç de proximitat”, va dir en declaracions a la premsa en el marc d'una campanya que recorre diferents establiments de París.

En aquest sentit, l’alcaldessa va recordar que la majoria de les 550 llibreries independents de la ciutat han posat en marxa un sistema de recollida que permet reservar per Internet i recollir a la mateixa botiga. Hidalgo va explicar que, juntament amb els alcaldes d’altres grans ciutats franceses, han enviat una petició al govern nacional per reobrir aquests comerços, abans del termini de dues setmanes que estudia l’executiu, i contemplar una possible reobertura d’alguns negocis.

Després que alguns ajuntaments del país publiquessin aquest cap de setmana un decret per autoritzar l’obertura, que va ser anul·lada directament per la Justícia, Hidalgo va insistir que vol fer les coses “dins de la llei” i va assegurar que els llibreters han recolzat la seva demanda escrita a l’executiu. “Un decret que permeti la reobertura a París hauria estat anul·lat directament i els hauria deixat en una situació difícil”, va apuntar.

En un comunicat de l’ajuntament del dijous passat, la responsable de Cultura del consistori, Carine Rolland, va insistir que, des de la institució, consideren la cultura com un “bé comú essencial”, fet pel qual van sol·licitar ja en un primer moment l’obertura dels establiments culturals, com ara les biblioteques. A França, el govern ha permès que els comerços no essencials obrin els anomenats serveis de click and collect per facilitar la venda en línia i que, més tard, el client pot recollir presencialment sense haver d’entrar a la botiga.

L'escriptor francès Sylvain Tesson, ahir durant la campanya "Ramullez les feux"

Una petició en línia llançada per sindicats i firmada per unes 200.000 persones reclama que aquests negocis siguin considerats essencials per tal que se'n permeti la reobertura, ja que són l’única connexió amb la cultura que hi pot haver en un moment en què el cinema, el teatre i els espectacles també han estat anul·lats. Des d’ahir i fins que s’aprovi, tindrà lloc l’operació “Ramullez les feux” ['Torneu a encendre les llums'] de les llibreries, en què cada dia un escriptor visitarà un dels establiments per donar-hi suport.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —