Recomanació de sèries
Publicat el 07 de novembre 2020

Ja estem al novembre, el 2020 ha passat molt de pressa. Amb les restriccions pel coronavirus potser aquest és l'any en què més hem consumit sèries perquè ha estat un dels nostres passatemps favorits, o molt més que això, salvavides. Ja sigui per desconnectar de la rutina, per entretenir-nos o simplement per aprendre sobre temàtiques del nostre interès. Avui us portem les 5 sèries de la setmana.

Precoç: Unorthodox, minisèrie a Netflix
És una sèrie basada en el llibre autobiogràfic de Deborah Feldman, titulat 'Unorthodox: the scandalous rejection of my hasidic roots'. Una jove noia de la comunitat de jueus ultraortodoxos de Brooklyn (Nova York), Esther Shapiro, està atrapada en un matrimoni arreglat en el qual no és feliç. Pressionada pel seu marit i la seva família per no quedar-se embarassada, Esty no suporta més i s'escapa a Berlín per a perseguir els seus somnis. Estudiar música és el que sempre ha volgut fer, a Alemanya troba una segona oportunitat, però distanciar-se de la seva religió no serà tan fàcil com creia.

La millor part: si no saps res d'aquesta comunitat jueva, et pot resultar interessant.
La pitjor part: la majoria de la comunitat jueva assegura que no és un reflex real de la comunitat ultraortodoxa i que, especialment l'episodi a Berlín, té una mirada paternalista i excessivament eurocentrista.Intel·ligent pedant: Freud a Netflix (1 temporada)
La sèrie està ambientada a la Viena imperial de la segona meitat del segle XIX, on viu Sigmund Freud, nouvingut a la ciutat d'un viatge acadèmic a França. Freud proposa la teràpia de la hipnosi als seus companys però els resultats no són òptims. Després d'aquell fracàs, Freud aviat es troba enmig d'una perillosa conspiració al costat del veterà de guerra i inspector de policia Alfred Kiss i a la psíquica Fleur Salomé. Una sèrie d'assassinats i embolics adoben la trama.

La millor part: és un thriller psicològic que aconsegueix il·lustrar molt bé l'essència de Freud
La pitjor part: té un suspens insostenible

Mamarracho: Vis a vis a Netflix (4 temporades)
Una sèrie situada en la presó de dones Cruz del Sud. La protagonista, Macarena, és condemnada a set anys, inculpada de malversacions de comptes i estafes. La policia la va enxampar després que el seu cap la manipulés per signar uns documents que la vinculaven amb negocis il·lícits. En arribar a la casa, es topa amb preses molt perilloses, sobretot la Zulema. Drogues, traïcions i aliances. Una sèrie, ja tot un clàssic, que ho té tot perquè no et moguis del sofà.

La millor part: les subtrames de la sèrie són encara més addictives que la mateixa trama.
La pitjor part: alguns successos són predictibles o irreals.

Intensita: Virgin River a Netflix (1 temporada)
Melinda Monroe és una infermera que, després d'un succés tràgic en la seva vida, decideix començar de zero. Accepta una oferta de feina en un remot poble de Califòrnia perquè creu que és el lloc idíl·lic per desconnectar del seu passat. Allà es troba amb un gran repte: que el doctor pel qui treballa la respecti professionalment. A més, troba l'amor, però no tot serà tan perfecte.

La millor part: el drama s'equilibra amb sentit de l'humor
La pitjor part: és una sèrie poc innovadora, però aporta confort

Emo existencialista: YOU a Netflix
És la història de Joe Goldberg, un jove llibreter que treballa com a gerent en una llibreria de Nova York. Joe està obsessionat amb l'amor i això li portarà a fer coses absolutament perverses. Obsessió i relacions tòxiques és el fil conductor de la sèrie. Joe coneix a Guinevere Beck, una aspirant a escriptora i s'enamora d'ella immediatament.

La millor part: ajuda a reflexionar sobre les relacions tòxiques i obsessions amoroses
La pitjor part: a vegades empatitzes amb el psicòpata. Els límits de la normalitat es difuminen perillosament.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —