Apple
Publicat el 14 d’octubre 2020

A les 10 del matí a Los Àngeles i les 19:00 hora peninsular ha començat la presentació en streaming d’Apple, S’hi ’ha anunciat la nova gamma d’iPhone després de mesos de filtracions i el nou HomePod Mini. Amb quatre models, l’iPhone 12 és la generació amb més versions, incorporant una mida Mini. Amb els eslògans oficials “Hi, Speed!” (Hola, Velocidad) i “Fast approaching”  Apple ja deixava entreveure que efectivament els nous iPhone seran els primer en incorporar l’esperat suport per a 5G.

És tradició que l’empresa de Copertino presenti els iPhone nous la primera quinzena de setembre, però aquest any la data de presentació del producte estrella de la marca s’ha endarrerit a causa de la Covid-19. L’Apple Event d’enguany s’ha dividit en dues presentacions, la primera el mes passat, en la que es va presentar la nova línia d’iPads i els Apple Watch Series 6

Aquesta tarda, l’esdeveniment, pregravat des de la seu de la companyia Apple Park, ha confirmat les especificitats dels nous models. Com ja avançaven els filtradors, l’iPhone 12 compta amb un nou disseny: una carcassa de ceràmica 4 vegades més resistent, i abandona els els cantells arrodonits que van aparèixer amb l’iPhone 6, substituint-los per uns de més angulars, com els dels nous iPad Pro i iPad Air. Comptarà amb pantalla OLED Super Retina XDR i el doble de resolució que a l’iPhone 11. A més, els nous iPhone 12 no inclouran accessoris per reduïr l’ús de plàstic, i la caixa serà més prima.

 

Les càmares i els colors seràn diferents entre els models: els 12 i 12 Mini tindran dues càmeres i en color negre, blanc, blau, verd i vermell. Els models Pro, en canvi, comptaran amb tres lents i es podran comprar en blau pacífic, daurat, grafit i plata. Una altra diferència entre les quatre versions —iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max— seran les mides, que  aniran de les 5,4 a les 6,7 polzades; amb l’iPhone més gran llançat fins ara. 

Albert Cuesta, periodista especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació i comunicació, afirma que el model Mini és una forma de “recuperar un tipus de client que potser havien deixat de banda”. Amb el model Mini, “el telèfon 5G més petit, lleuger i prim del món”, Apple inclou als usuaris més escèptics amb les mides grans, tendència que ja va iniciar amb l’iPhone SE (l’èxit del qual ha demostrat que aquest mercat existeix).  

Un component destacable, també filtrat, de la nova gamma d’iPhone és que tots els models inclouran el processador A14 Bionic, ja present en els iPad Air 4. Amb aquest xip, la nova generació de telèfons tindrà millor rendiment i eficàcia. 

Així i tot, la característica que s’emporta tot el protagonisme és la integració de la tecnologia 5G Ultra Wideband. Cuesta afirma que un smartphone presentat a finals del 2020 “ha d’incloure 5G, no pots treure un telèfon sense perquè et quedes sense mercat”. I és que cada vegada més companyies de telefonia mòbil treballen en el desplegament d’aquesta xarxa, fet que en alguns mercats es veurà accelerat amb el llançament de l’iPhone 12, especialment en el cas americà. 

Estrenes complementàries

La presentació d’aquesta tarda s’ha complementat amb la presentació de productes secundaris. Veient que al setembre ja es van llençar els nous models d’iPad i Apple Watch, les filtracions assenyalaven cap a uns nous AirPods, els AirTags i una nova versió del HomePod. Però tot i que “en aquests moments hi ha poc marge per la sorpresa”, Cuesta assenyalava que calia veure si realment totes les filtracions s’acaben presentant. I és que tant en la presentació del setembre com la d’aquesta tarda, tots els productes presentats havien estat filtrats, però no tots els rumors s’han acabat presentant.

El primer article que s’ha presentat ha estat el HomePod Mini, que complementa la versió del 2017 i inclourà l’assistent personal Siri i la nova funció Intercom, per enviar missatges d’un HomePod a un altre. Com intuien les filtracions, serà de mida inferior i molt més econòmic, el seu preu serà de $99. D’aquesta manera, partir del 6 de novembre, Apple competirà amb altres altaveus intel·ligents, com Alexa d’Amazon o Google Home.

Tot i així, s’han quedat fora els AirPods Studio. S’esperava que Apple presentés els nous auriculars, de diadema i d’alta gamma. Apple ha retirat tots els auriculars d’altres marques de les seves botigues, cosa que semblava un indicador clar de que es volia ampliar la gamma pròpia d’auriculars, però no ha estat així. Els AirTags, tampoc presentats, haurien sigut els primers localitzadors intel·ligents de la marca, uns wearables connectats a bluetooth, que es podrien posar a les claus, motxilles o bosses, i permetrien als seus usuaris localitzar les seves pertinences.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —