Sánchez anuncia la celebració d'un homenatge d'Estat a les víctimes de la Covid-19 el 16 de juliol
Per ACN
Publicat el 17 de juny 2020
Temps de lectura 3 minuts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el 16 de juliol se celebrarà la cerimònia d’Estat en homenatge als 27.000 ciutadans que han perdut la vida per la Covid-19. També, serà un homenatge als servidors públics que han estat a primera línia lluitant contra la pandèmia.

En l'acte hi seran els representants de les forces parlamentàries i les institucions públiques. A més, estarà presidit pel rei Felip VI i hi assistiran també els presidents del Consell Europeu, de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i el director general de l’OMS. Segons Sánchez, l’actuació del govern d’Espanya ha permès evitar la destrucció de milions d’empreses, mantenir la justícia social i salvar 450.000 vides gràcies al confinament i l’estat d’alarma.

Resposta a de Sánchez a Casado i Abascal

En resposta a les preguntes de Pablo Casado, el líder del PP, Sánchez ha avançat que s'oposarà a investigar a l'expresident Felipe González al Congrés dels Diputats. A més, ha insistit a demanar a Casado que aposti per la "unitat" i ha declarat que "si vol esbronc, allà té la ultradreta".

El president també ha respost a les acusacions del líder de Vox, Santiago Abascal, que li ha retret que l’executiu hagi impulsat “la divisió i el sectarisme entorn de la corona”, per la investigació que impulsa la Fiscalia. 

Sánchez ha afirmat que Casado i Abascal segueixen “el mateix llibre”, malgrat que el líder de Vox té “el de tapadora dura”. Ha insistit que, un cop superada la crisi, cal plantejar una revisió fiscal i una modernització del sistema educatiu. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —