- vídeos -
 Horts urbans, esperit d’oci i reivindicació
Per Edgar Navarro i Pol Valero
Publicat el 04 de febrer 2021

En els últims anys, els espais verds s’han obert pas a les grans ciutats. Els veïns de diversos punts de Barcelona s’han organitzat per a reconvertir alguns solars abandonats en horts urbans, que omplen de color i vida els barris. 

D'una banda, l’Espai Germanetes va sorgir de la voluntat dels veïns de tenir un espai natural en ple Eixample esquerre. Gràcies a la tasca de la gent involucrada sense ànim de lucre, part dels terrenys de l’antic Convent de les Germanetes dels Pobres s’han habilitat per al conreu de plantes i hortalisses. Avui en dia, són un espai lúdic on s’organitzen activitats perquè grans i petits puguin gaudir de la natura.

D’altra banda, els horts de la Maladeta, a Nou Barris, tenen un caràcter més reivindicatiu. Els veïns van ocupar uns solars de propietat privada que estaven en desús i els horts simbolitzen l’oposició a l’especulació immobiliària. Des de l’Associació de Veïns de Porta es reclama a l’Ajuntament que compri els terrenys per construir-hi una sala polivalent per a l’Escola Splai, situada just davant, i que no disposa d’un pavelló ni una sala d’actes on els alumnes puguin fer educació física o festivals.

Els horts urbans poden servir com a espai d’oci o com a eina de reivindicació, però tots aporten un toc de color a la ciutat. Alhora, són un element que contribueix a crear esperit de barri i a teixir relacions socials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —