Guo Ping, durant la conferència Huawei Connect.
Per EFE i Redacció
Publicat el 26 de setembre 2020

El president rotatori de Huawei, Guo Ping, ha reconegut aquest dimecres que la “incessant agressió” dels EUA ha posat al gegant tecnològic xinès sota una “pressió significant”, per la qual el seu objectiu ara és lluitar per “sobreviure” i seguir treballant amb els seus proveïdors per aconseguir semiconductors. Ha estat a la conferència anual ‘Huawei Connect’, centrada en la tecnologia de la informació i la comunicació, a Xangai, on ha confessat que Huawei està vivint una “situació difícil”, per la qual la “batalla per sobreviure” és el seu principal objectiu, actualment.

Es tracta de la primera declaració pública del president des que l’última mesura dels Estats Units contra Huawei entrés en vigor la setmana passada. El departament de Comerç americà va anunciar el passat 17 d’agost que a partir del 15 de setembre els proveïdors globals de l’empresa xinesa que empren tecnologies estatunidenques en el seu desenvolupament o producció haurien d’obtenir, abans de vendre-les a Huawei, una llicència de Washington que els autoritzés.

Huawei i els seus proveïdors han emmagatzemat xips i intentat concloure les entregues abans de finalitzar el termini, a la vegada que intenten aconseguir l’aprovació de Washington. El president de l’empresa afectada ha afirmat que es troben “valorant curosament els impactes” i que, tot i les dificultats, seguiran invertint en connectivitat, computació d’alt rendiment, en el núvol i la Intel·ligència Artificial (IA). 

“Seguirem treballant amb els nostres socis per millorar les seves capacitats, assegurant que hi ha molts beneficis per a ells durant tot el procés i que podem créixer junts”, ha indicat Ping. Alguns fabricants de xips estatunidencs com Intel o AMD ja han anunciat que han rebut l’aprovació per part dels EUA per poder subministrar-los productes, tot i que no han especificat quins. Altres, encara esperen resposta.

La preocupació dels consumidors perquè els problemes amb relació al subministrament de xips afectin els mòbils de Huawei ha fet que els preus dels seus terminals s’hagin disparat considerablement en les últimes setmanes al mercat xinès, a causa a la forta demanda.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —