LeBron James
Per EFE
Publicat el 28 de febrer 2021

L'aler nord-americà LeBron James ha tornat a defensar la filosofia d'utilitzar la seva plataforma d'esportista famós per treballar en favor de la comunitat negra. Una resposta a les crítiques rebudes pel futbolista internacional suec Zlatan Ibrahimovic, que li aconsellava que se centrés només en l'apartat esportiu.

El davanter de l'AC Milan va dir en una entrevista recent amb Discovery + a Suècia que James hauria de centrar-se en els esports i va criticar l'activisme social i polític de l'estrella de Los Angeles Lakers. "(LeBron) és fenomenal en el que està fent, però no m'agrada quan la gent té algun tipus d'estatus, van i fan política al mateix temps", criticava Ibrahimovic. "Fes el que se't dóna bé. La teva professió. Jugo a futbol perquè sóc el millor jugant a futbol. No faig política. Si fos polític, faria política".

Ibrahimovic va argumentar que "aquest és el primer gran error que cometen les persones quan es tornen famoses i adquireixen un cert estatus. Mantingui's al marge. Simplement faci el que millor sap fer perquè no es veu bé la resta".

James no s'ha pres amistosament els comentaris d'Ibrahimovic i en una llarga resposta posterior al partit de divendres, ha reiterat que mai es limitaria als esports i que sempre usaria la seva plataforma en benefici de la seva comunitat.

"En definitiva, mai callaria sobre les coses que estan malament. Parlo sobre la meva gent i la desigualtat, la injustícia social, el racisme, coses que succeeixen en la nostra comunitat", ha defensat James. "Sé el que passa perquè tinc un grup de més de 300 nens a la meva escola que passen pel mateix i necessiten una veu".

James també ha qualificat Ibrahimovic d'"hipòcrita" després d'haver-lo escoltat en el passat comentar el "racisme" que a ell mateix havia patit al seu país. "És graciós que hagi dit això, perquè crec que el 2018 va ser el mateix esportista que va criticar el tracte discriminatori que rebia al camp perquè el seu cognom no era original del país", ha recordat James.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —