El candidat a la investidura, el republicà Pere Aragonès, xoca el puny amb el portaveu del PSC, Salvador Illa, durant el ple del Parlament del 20 de maig del 2021
Per ACN
Publicat el 08 de juny 2021

El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar-li una reunió per "compartir els grans reptes als quals ha de fer front Catalunya a curt i mitjà termini". En la missiva, el cap de l'oposició explica que ha constituït el "Govern Alternatiu" amb la voluntat de contribuir a fer avançar el país amb "lleialtat institucional i responsabilitat política".

Illa també trasllada al president de la Generalitat la seva proposta de quatre pactes: per superar la pandèmia, sobre els fons europeus, en favor del pluralisme i per a la renovació dels alts càrrecs designats pel Parlament. "Crec honestament que és de vital importància obrir un procés de diàleg a Catalunya", conclou.

A la carta enviada aquest dilluns, Illa fixa les dues iniciatives que considera que cal abordar amb la "màxima celeritat possible": un posicionament a favor de l'ampliació de l'aeroport del Prat i la convocatòria d'una taula de diàleg entre les forces catalanes "amb l'objectiu de reprendre el camí del retrobament i l'acord a Catalunya".

Segons el dirigent dels socialistes catalans, cal "escriure una nova pàgina de concòrdia, de respecte i de retrobament" que faciliti arribar a amplis consensos. Així doncs, Illa espera que Aragonès li accepti la seva petició de reunió "com més aviat millor" i afegeix que la tasca del seu govern a l'ombra contribuirà a construir una Catalunya "millor, des del diàleg i pensant en el conjunt de la ciutadania". I és que, segons Illa, "una bona oposició ajuda a fer un bon govern".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —